Vad är katolska Meditation?

March 10

Katolska meditation skiljer sig från meditationstekniker är bekanta för de flesta människor. I östra traditioner, försöker man att tömma huvudet på störande tankar att söka inre lugn och en fridfull avkoppling. Över hela världen, utövare av olika religioner och kulturer bedriva meditation för att nå en djupare samband med deras faiths.The katolska tekniken är aktiv, engagerande bön och söker en djupare förståelse och samband med den kristna guden.

De flesta människor tänker på bön som ber om en tjänst eller ett visst resultat. Katolska meditation är mer besläktad med kontemplation. Vad kristna kallar "The Joyful, Glorious och sorgsna Mysteries of the Rosary" följer Christa € s liv från bebådelsen av hans födelse genom hans korsfästelse. När människor säger böner radbandet, de koncentrera sig på dessa händelser. För många katoliker är rosenkransen den enda meditation de tränar regelbundet.

Katolsk meditation fokuserar på väl valda frågor eller skrifter som hjälper fokus tankar och böner. De kan hittas på nätet, där organisationer och kyrkoprogram kan ge dem, eller den person som mediterar kan välja några ämnen individuellt från skrifterna avläsningar. Många katoliker vilja följa den månatliga liturgi deras kyrka. Att hålla en bön journal kan vara ett bra sätt att inte bara minnas vilka ämnen har besökt men också spåra utvecklingen av religiösa förståelse.

De som ber regelbundet eller som har provat östra meditation har en speciell plats i deras hem som avsatts för att göra det. Oavsett plats som är, oavsett om trädgården eller ett rum med en bekväm stol, stearinljus och andra möten, bör det vara lämpligt för katolska meditation. En särskild tid varje dag i kontemplation och bön har visat sig lindra stress och hjälpa till att återställa tron. Den traditionella hållning sitter med händerna antingen handflatan nedåt i knät eller vikas, och huvudet böjt något på ett respektfullt sätt.

Det finns fyra steg de flesta människor följer när du deltar i strukturerade katolsk meditation. Först de inbillar sig att de är i Guds närvaro och placera sig inom det gudomliga. De ber om hjälp med att begrunda sin meditation ämne och uppnå djupare förståelse och samband med det andliga. Vid denna punkt, de koncentrera sig på den bibliska passagen och utforska dess innebörd och hur det kan relatera till de frågor de har i sina egna liv. Slutligen säger de en bön tacksägelse för vägledning de kan ha fått.

Medlemmar av de flesta religioner öva någon form av meditation. Den mest kända är buddhister, men de sikher och hinduer i Indien, liksom de judiska och indianerna engagera även i kontemplativa verksamhet. De söker inte bara psykiska fred, men en större medvetenhet om både sina respektive religioner och människans villkor i stort.

  • Katolska meditation liknar kontemplation.
  • Katolsk meditation baserad på radbandet följer Christa € s liv från hans födelse till hans korsfästelse.
  • För katoliker, säger böner radbandet är en form av meditation.
  • Katolsk meditation kan hämta inspiration från Bibeln.
  • Meditation genom bön söker en djupare kontakt med Gud.