Vad är zinkpyrition?

March 11

Zinkpyrition är ett kemiskt komplex som har använts sedan 1930-talet. Den har ett antal ansökningar, varav den mest kända är förmodligen mjällschampo. De flesta produkter som är avsedda att bekämpa mjäll innehåller denna komplexa. Andra hår och hud produkter innehåller även denna komplexa, liksom vissa receptbelagda mediciner, och det har också några industriellt bruk, framför allt i färger.

Denna kemiskt komplex har antibakteriella och antifungala aktiviteter, tillsammans med beständighet mot ultraviolett strålning. Den kan användas i aktuella tillämpningar för att behandla svamp- eller bakteriella infektioner i hud och hår, allt från fotsvamp till mjäll. Vissa villkor för vilka zinkpyrition är förskrivna inkluderar: impetigo, dermatit, ringorm, torr hud, eksem, och stafylokocker infektion i huden. Det är också ibland rekommenderas att patienter med psoriasis, även om effektiviteten av zinkprodukter vid behandling av psoriasis har ifrågasatts.

Många OTC-produkter innehåller zinkpyrition i varierande koncentrationer. Det kan hittas listas i de aktiva ingredienserna och ingrediensförteckningen bör också innehålla en redovisning av hur mycket av komplexet är närvarande i produkten. Om hem behandling för hud och hårbotten irritation med produkter som innehåller detta ämne är ineffektivt, kan det vara nödvändigt att träffa en läkare för att ha tillstånd utvärderas, och att komma starkare receptbelagda produkter som kan innehålla mer zinkpyrition eller andra produkter som kan vara mer lämplig för det specifika tillstånd som behandlas.

Denna produkt är endast avsedd för utvärtes bruk, och det bör inte förtäras eller appliceras på sår som sipprar, eller där huden är tydligt bryts. Det kan vara farligt för gravida kvinnor och ammande mödrar, tillsammans med människor som har zink allergier. De flesta över disk produkter har koncentrationer låg nog att det inte skulle skada, men hos patienter med extra känslighet, allergiska reaktioner på zinkpyrition eller till andra föreningar i produkten kan förekomma, i vilket fall det är viktigt att ta behållaren till doktorn när de söker behandling för allergier.

I färger är zinkpyrition används för att hjälpa de färger motstå mögel och mögel, så att de håller längre. Komplexet kan också förhindra färger bleknar genom att motstå UV-strålning, hålla färger ljusare längre. Inte alla färger kan blandas med detta ämne, som komplexet kan störa vissa av de ingredienser som gör att vissa färger för att torka, och komplexet är vanligast i färger som är avsedda för utomhusbruk, eftersom de måste vara mer väderbeständig. Zinkpyrition läggs också till saker som svampar för att hjälpa dessa produkter motstå kolonisering av bakterier och svampar.

  • Zinkpyrition kan användas för att behandla eksem.
  • Zinkpyrition används i mjäll schampo.
  • Ringorm är en svampinfektion som kan behandlas med zinkpyrition.