Vad är skillnaden mellan en Detox och rengöra?

January 14

Termerna detox och rengöra används ibland i ett nästan synonymt sätt. Detta beror på att många av de metoder som används för att avgifta kroppen kan också användas för att rena kroppen och vice versa. Fastan kan hjälpa till detox kroppen och samtidigt kan rena matsmältningssystemet. Detox kroppen är att utföra någon form av förfarande eller att följa en viss typ av kost som hjälper till att ta bort gifter ur kroppen. En rengöra hänvisar ofta till ett program eller kost som hjälper till att befria kroppen av avfall, särskilt från matsmältningssystemet.

Välja mellan en detox och rengöra innebär att välja vilka typer av livsstilsförändringar man är villig att göra. En detox kan innebära att ge upp favorit livsmedel och drycker såsom bearbetade snacks, snabbmat och läsk. Det kan också betyda att klibba till en strikt diet, såsom en rå diet eller en organisk diet och dricka detox tonika och teer. En rengöra, å andra sidan, kan innebära färre livsstilsförändringar. Ett kolon rengöra kan vara så enkelt som att ta ett fibertillskott dagligen i en vecka eller två.

Många gånger folk tycker att de detox och renar samtidigt. Genom avgiftning med en rå, organisk diet, är det också troligt att tjocktarmen kommer bli renade genom ökningen i ens kostfiber. Vissa detox drycker och teer påverkar också matsmältningssystemet, vilket de som dricker te för att eliminera avfall som har byggts upp i sina system. De som går på en rengöra hittar också att de eliminerar toxiner från deras kroppar helt enkelt genom att skicka avfallet.

De som vill detox och rengöra bör rådgöra med en läkare först, särskilt om den valda processen kräver radikala kostförändringar. Det är också smart att förbereda kroppen för en detox och rengöra. Istället för att gå cold turkey på bearbetade livsmedel, nikotin, alkohol och andra gifter, avvänja kroppen för ett par dagar. Detta sätt kroppen kommer att prepped och kommer att vara mindre chockad av förändringen. Slutligen, överväga att ta yoga klasser och boka en massage som hjälper processen. Detta är ett bra sätt att belöna sig själv för att gå igenom en process som kan vara lite upprörande.

  • En detox kan innebära att ge upp favorit livsmedel och drycker, inklusive läsk.
  • Avgiftning oftast handlar om att ersätta sockrade drycker med vatten.