Hur väljer jag det bästa Chipotle Pepper?

November 2

De som gick för att köpa de bästa chipotle paprika bör forskning den växande villkor, bearbetning och distribution för dessa typer av livsmedel. I likhet med andra typer av smakrika paprika, chipotle paprika finns i många olika varianter. Användningen av termen "chipotle peppar" har blivit mycket populär, även i områden utanför de samhällen i Latinamerika, och därmed kan ofta användas för att hänvisa till ett bredare utbud av slutprodukter än genomsnittskonsumenten kan förstå.

För att välja den bästa chipotle peppar produkter, är det viktigt att förstå att mycket av smaken av dessa paprika härrör från rökning dem. I allmänhet är chipotle peppar bara rökt jalapenos. Många som är bekanta med den lilla, gröna jalapeno peppar och dess varma smaken kanske inte är så bekant med chipotle paprika, och kanske tycker att dessa är en annan variation av paprika helt och hållet. Medan variation av paprika används för rökning kan skilja, många av de autentiska chipotle produkter som säljs internationellt är gjorda av jalapenopeppar.

Eftersom chipotle peppar är i huvudsak en rökt paprika, välja ut de bästa chipotle peppar produkter kräver att förstå hur dessa råa paprikor röks för att skapa smak. Olika typer av rökning ger olika smakresultat för denna typ av produkt, även om alla kan märkas som "chipotle." Till exempel, vissa experter skilja mellan en chile ahumado, eller "rökt chile", även kallad en tipico, och Morita. Den förra typen av rökt paprika röks under lång tid, och så dess exteriör vänder sig till en ljusbrun färg. Däremot är den andra typen av peppar rökt under en kortare tid, och har en annan exteriör färg.

Shoppare som vill få de bästa chipotle peppar kan välja mellan olika bearbetningsmetoder för dessa livsmedel. Dessa typer av produkter finns mals till ett pulver, eller konserverad tillsammans med en typ av vinäger sås kallas adobo sås. De kan också säljas picklade eller bearbetas i form av en pasta eller spridning.

Det är också viktigt att undersöka hur paprikorna för chipotle produkter odlas. En naturlig ekologisk märkning kan leda köpare mot de bästa produkterna, medan vissa överlägsna produkter kan också odlas mer lokalt och kräver mindre ansträngning och tid för sjöfarten. Shoppare kan forska på webben eller skriva ut kataloger över en tillverkare eller återförsäljare för att få reda på vilka produkter som är färskaste och mest naturligt producerat.

  • Förstå rökningen är en del av att välja en chipotle peppar.