Vad är Old Maid?

January 31

Gammal Maid är ett enkelt kortspel som kan spelas även av mycket små barn. Målet med Old Maid är att undvika att hamna med den gamla Maid, representeras av en drottning när man spelar med en vanlig kortlek, och ett kort med en skildring av en gammal dam när man spelar med en specialiserad Gamla Maid däck. De förmågor som krävs är att identifiera namnen på korten, parning utifrån kriterier, och minnet av vad spelare har redan bett. En vanlig kortlek bereds innan spelet genom avlägsnande av 3 Queens.

Hur du spelar kortspel Old Maid

Spelet Old Maid är helt annorlunda när den spelas med två spelare, även om det kan göras, eftersom båda vet var drottningen är, och spelet kommer att fokusera på subtilt uppmuntra den andra spelaren att välja den genom konstfullt placera den bland de andra kort. Med tre eller fler spelare, är mindre på psykologi välja kort i fokus.

En kortlek på kort, med jokrar och en drottning bort, blandas och delas ut till spelarna, en i taget i ett ansikte nedåt stack, så att var och en har så nära som möjligt till ett jämnt antal kort - flera spelare kan ha en extra, beroende på hur många som spelar. Efter korten delas varje spelare kastar alla paren i hans eller hennes hand, par som är kort av samma valör och färg, till exempel två röda 7 s.

Spelaren till vänster om dealern går först genom att hålla sin hand sidan nedåt för spelaren att hans eller hennes vänstra att ta ett kort från. Om det nya kortet skapar ett par, spelaren placerar den i sin stack, och sedan håller sina kort ut för spelaren till vänster för att välja ett kort, och så vidare. Spelet fortsätter tills en spelare är kvar håller den enda drottningen, och blir den gamla Maid.

Variationer på kortspel Old Maid