Vad är CNC Router Software?

January 10

CNC router programvara är vad som skiljer den Computer Numerical Controlled (CNC) trä router från andra typer av routrar. Computer-Aided Design (CAD) programvara, datorstödd tillverkning (CAM) mjukvara, eller en kombination av båda används i CNC router programvara. Även om det finns ett antal program som faller in i dessa kategorier, de alla i grunden skiljer på grundval av axlarna. Om bara två axlar är tillgängliga, kan endast tvådimensionellt arbete göras, och om det finns tre axlar, tredimensionella projekt kan bedrivas.

Även om det kan ta ganska lång tid att lära sig alla de instruktioner för CNC router programvara är ganska enkelt det grundläggande sättet att det fungerar. En individ som arbetar CNC router går in i en uppsättning av vektorgrafik och samordnar in i hans eller hennes CAD / CAM program som matchar designen han eller hon har för avsikt att producera. Eftersom datorn CNC router programvara fungerar bort av är ansluten till routern själv, kommandon ingått programmet kommer att överföras till routern bladen som gör det fysiska arbetet under projektet.

Var och en av dessa blad kan ses som verkar på en viss axel. Koordinaterna som ingås CNC programmet berättar routern de positioner längs axlarna den behöver vara i vid varje tidpunkt under en viss intervall. X-axeln och Y-axelkoordinaterna kommer kommandot den tvådimensionella kapning av ett föremål, såsom en design på en bordsskiva. Tredimensionell arbete utförs längs Z-axeln. I CNC programmet, kan Z axelkoordinater relä kommandon till routern kniven, vilket inte bara i tre-dimensionella föremål som sfärer, men även i inre tredimensionella snitt, vilket skulle vara nödvändigt när urholka en cylinder, till exempel.

Andra typer av trä routrar är på marknaden, till exempel trim router, den fasta basen router, och dopp router, men CNC router står ut som den enda som styrs av datorprogram. Samtliga av de andra har blad och verktyg som måste placeras och förflyttas av de enskilda arbets routern själv. Han får inte själva flytta bladen, men han rör sig maskindelar som styr rörelsen av bladen. Det finns vissa inställningar på andra routrar som kan användas för att specificera vissa djup och typer av nedskärningar, men eftersom människohänder är involverade i rörelse router blad, uppstår utrymme för misstag. Darriga händer och felaktigt eyeballed beräkningar inte utgör ett problem med CNC router eftersom CNC router programvara dikterar specifika rörelser baserade på vektorgrafik och samordnar in; allt arbete utförs av routern själv, som får sina instruktioner från programvaran.