Vilka är de olika typerna av invandring Software?

January 27

Invandring mjukvara är förpackad i två huvudtyper: en är utformad för advokatbyråer, företag och myndigheter. Det hjälper inom områdena rättsliga ärendehantering och efterlevnad arbetsgivare med Immigration and Customs Enforcement (ICE) regler. Det finns också program anpassat för individer att hjälpa dem att förbereda och lämna lämpliga former för amerikanskt medborgarskap och Immigration Services (USCIS).

Efterlevnad invandring programvara används främst av företag som anställer ett betydande antal främmande anställda i sin personal. Det primära fokus för denna typ av programvara är elektronisk kontroll och spårning av I-90 Blanketter krävs av ICE. Formerna är ansökningar om tillstånd att resa in i USA som en icke-invandrare i arbetssyfte.

Efterlevnad programvara hjälper arbetsgivarna kontrollera att de blanketter är korrekta och exakta som krävs enligt lag. Det digitaliserar befintliga pappersformulär och omvandlar dem till elektroniskt lagrad e-filer. Konvertering tjänster inom programvara kan upptäcka när en I-90 beror på att uppdateras. Biometriska skannrar kan också korrekt digitalt konverterade pappersblanketter i en uppdaterad form.

Förmågan att göra fjärr anställning är ett annat inslag i överensstämmelse invandring programvara. Information kan delas och överföras mellan de sökande, personalavdelningar, och notarier från en central plats. Programmet kan också skapa sina egna överträdelseregister på anställningsförfaranden i händelse av en ICE revision.

Invandring programvara avsedd för advokatbyråer fokuserar på ärendehantering, inklusive spårning av tidsfrister, docketing rättsfall, och kunden tillgång till e-filer. Programvaran skapar e-filer som innehåller alla en clientâ € s uppgifter och handlingar i ett sökbart läge. Det gör att klient sökande att granska och uppdatera sin egen information.

Juridisk programvara för invandring fall kan automatiskt uppdatera blanketter för att följa förändringar i USCIS formulär. Det ger också tillgång till status för alla juridiska dokument och framställningar i realtid till både advokater och klienter. Mjukvaran spårar deadlines och länkar dem till den specifika schemat för advokat hanterar ansökan invandring eller fall. Blanketter uppdateras automatiskt för att möta arkivering tidsfrister.

När det gäller privatpersoner, det är invandringen mjukvara anpassad för att hjälpa en sökande att fylla ut lämpliga former krävs av USCIS för en mängd olika ändamål. Många av dessa program var ursprungligen avsedd att hjälpa advokater att organisera och hantera invandring former. Programvaran kommer generellt med regelbundna uppdateringar för att hålla koll på nya ICE och USCIS formulär. Det finns många typer av blanketter tillgängliga, såsom visumansökningar, statusuppdateringar och framställningar för permanent uppehållstillstånd.