Hur väljer jag det bästa sätt tonfisk Marinad?

April 15

Marine kött är en av de bästa sätten att lägga stark smak och lätt möra köttet före tillagning den. Fisk som sätt tonfisk är inget undantag. Det finns många olika typer av marinader som är tillgängliga för köp eller kan lätt göras från grunden hemma, så du måste bestämma vilken typ du föredrar. En annan sak att tänka på när man väljer marinad sätt tonfisk är de typer av mat och dryck som du kommer att para ihop med sätt tonfisk.

Tonfisk, liksom de flesta fiskar, bör marinerad för endast cirka en timme för att förhindra eventuella kemiska reaktioner eller liknande. De flesta marinader har en sur ingrediens som ättika eller vin för att hjälpa mjuka upp maten. Detta gör att maten att absorbera mer smak.

Det finns fyra huvudtyper av marinad sätt tonfisk. Det vanligaste är en syrlig, citron typ med starka kryddor och kryddor såsom vitlök och svartpeppar. Dessa typer fungerar bäst för fisk som kommer att serveras med pasta eller vin. Vissa människor tycker om att lägga vitt vin för att lägga till dessa något bittra marinader eftersom det ger en stark smak och massor av syra för att hjälpa till att få jobbet gjort.

Den näst vanligaste typen av sätt tonfisk marinad kan kallas salta. Dessa marinader har robusta kryddor som ingjuta fisken med ett slags rökig eller stek liknande smak. För marinader som denna, är mindre sura ingredienser som används, och kryddor som salt, peppar och liknande läggs i stora mängder. Dessa marinader har ofta vatten som huvudingrediens samt stark chilipeppar eller varma såser. Savory marinader fungerar bäst när det paras ihop med grönsaker.

En annan vanlig typ av marinad sätt tonfisk är den söta sorten, som ofta kallas asiatiska marinader och funktions ingredienser såsom soja, teriyakisås, ingefära och sesamolja, men de ofta är gjorda med barbecuesås samt. För att vara säker på att din söta marinad inte blir för salt, tillsätt små mängder soja eller salt lite i taget. En annan vanlig ingrediens i dessa sätt tonfisk marinader är apelsinjuice, eftersom det ger den syra som behövs för att hjälpa fisken absorbera smak men har inte en skarp, syrlig smak. Dessa typer av marinader komplimang ris och andra intetsägande mat mycket väl.

Den sista och mest grundläggande typen av marinad sätt tonfisk är en torr marinad. Denna typ av blandning kan hittas på de flesta lokala livsmedelsaffär och är helt enkelt gnuggas på huden av fisken och fick stå under några timmar. Torra marinader inte har sura ingredienser, så att de kan lämnas över natten, vilket är oftast rekommenderas. Många företag erbjuder en mängd av dessa marinad gnuggar för alla typer av kött. Titta efter dessa färdiga gnuggar på din lokala butik eller prova blanda några av dina favorit kryddor tillsammans hemma.

  • Asiatiska marinader för sätt tonfisk har ofta ingefära och sesamolja.
  • Sprucken svartpeppar används ofta i marinad sätt tonfisk.