Vad är massmail?

April 13

Bulk e-post är e-post som skickas till aa stort antal människor. Ibland är bulk e-post som innehåller användbar information som skickas till en specifik grupp av människor, till exempel en affärs e-postlista. Det används ofta i online business marknadsföringskampanjer samt. I många fall är det dock bulk email avser oönskad reklam, bedrägerier eller andra former av skräppost som skickas till ett stort antal mottagare. Företag och privatpersoner att förvärva e-postadresser i en mängd olika sätt från att bara söka anslagstavlor för e-postadresser till att skapa virus som skördar adresser från människors e adressböcker. Vanligtvis är processen för att skicka massutskick automatiserad.

Reklam är ett av de mest använda syften massmail. Pornografi, kosmetiska piller, poker och andra spel webbplatser och sådana nyhet objekt som replika klockor är ofta annonseras genom massan skicka e-post. Som sådan, många människor tycker att de är ganska stötande; många av de produkter och tjänster som annonseras via sådana e-postmeddelanden definitivt riktade till vuxna. Ibland är de mail som skickas är religiös eller andlig natur och vanligtvis involverar konvertering eller donation till någon välgörenhetsorganisation som kan eller inte kan vara legitimt. Medan många människor är medvetna om att e-reklam är riskabelt, mång särskilt de med mindre teknisk kunskaps tror varje ord av annonserna och sluta spendera en hel del pengar samtidigt som han får lite att visa för det.

Scams skickas via massmail regelbundet. Vissa ber om pengar för en absurd sak, som att hjälpa någon utländsk regering tjänsteman eller kunglig som har upplevt någon vag form av orättvisa. Andra kan hävda att mottagaren har vunnit något pris, utmärkelse, och summa pengar och be om bankinformation så att mottagaren kan hävda sin belöning. Oavsett strategi är bedrägerier oftast drivs av grupper eller gäng av bedragare som kan driva flera bedrägerier samtidigt.

De flesta e-postleverantörer har en tjänst som kan blockera massmail. Ibland är det till och med en automatisk funktion som inte kräver någon installation eller konfiguration. Mest bulk e-post som inte är förknippad med en skola eller ett företag är oftast helt enkelt försöker få mottagaren att betala pengar för någon produkt eller tjänst som han inte behöver. Trots de hinder för kunskap och programvara som blockerar, är massmail fortfarande används regelbundet. Kostnaderna med att skicka det är absolut minimal, så om ens en person betalar något på grund av ett spam e-post, kommer sannolikt att tjäna pengar avsändaren.

  • Många ideella organisationer skicka ut massmail.
  • Spamfilter kan vara effektiva i att blockera vissa typer av bulk email.