Arduino Projekt Cheat Sheet

January 28

När man bygger Arduino projekt, måste du ofta konsultera en schematisk. Ta en titt på följande tabell, som visar de vanligaste schematiska symboler som du stöter på när man bygger Arduino projekt:

Arduino Projekt Cheat Sheet

Felsökning Arduino Electronics Project

Om din Arduino elektronik projekt inte fungerar, måste du kontrollera både din hårdvara och din programvara. Börja med din hårdvara och sedan gå vidare till programvaran. Felsöka din elektronikprojekt genom att följa dessa steg för att kontrollera om de vanligaste problemen.

Felsökning hårdvara i en problematisk elektronik projekt

Läs följande steg för att kontrollera för maskinvaruproblem:

 1. Kontrollera dina maskinvaruanslutningar.

  Leta efter öppna anslutningar. Den vanligaste orsaken till problemen är saker helt enkelt kopplas ur. Kontrollera också för kortslutning. Detta kan var som helst trådar vidrör eller är anslutna att de inte borde vara. Se till att du använder din Arduino s digitala ingångar för sensorer som ger en digital utgång (antingen hög eller låg) och analoga ingångar för sensorer som utmatning en variabel spänning.
 2. Kontrollera din makt.

  Se till att du har tillräckligt med ström sedan se det blir till rätt ställe. Bekräfta ström indikeringslamporna lyser. Om du driver externa komponenter från din Arduino men de inte verkar fungera, försök driver dem oberoende av din Arduino med en batteri eller extern strömförsörjning.
 3. Kolla efter heta komponenter och roliga dofter.

  Leta eventuella komponenter som kan vara för varmt för att röra. De är förmodligen kopplad felaktigt eller tar emot för mycket makt. Sniffa dina komponenter för något som kan tyckas att lukta som brinnande. Detta är ett definitivt tecken på en felaktig anslutning, och du bör koppla ur ström direkt. Byt ut skadade delar och kontrollera din krets för felaktiga anslutningar innan du startar.
 4. Kontrollera dina utgångsvärden.

  Använd en multimeter för att mäta spänningarna från dina enheter. Se till att du får +5 volt för digitala HÖGA värden och 0 volt för låga värden. Testa dina digitala sensorer för att se till att de matar rätt värden. Testa dina analoga sensorer för att se till att de ger en spänning som varierar 0-5 volt.
 5. Kontrollera dina digitala in- och utgångar.

  Om du har kört för mycket ström (mer än 40mA) på en digital eller analog stift, har du överbelastad stiftet, och det kan ha slutat fungera. Om du misstänker att ett stift är död, prova att använda en intilliggande stift genom att ändra din kod därefter. Om det löser problemet, kanske du har en död stift.

Felsökning programvara i en problematisk elektronik projekt

Läs följande steg för att kontrollera för problem med programvara:

 1. Kontrollera din syntax.

  Det vanligaste problemet är en saknad semikolon i slutet av en rad. Förmodligen den näst vanligaste problemet är en saknad klammer. Titta även för stavfel, felaktig stavning, eller en obalans i huvudstäder eller gemener, eftersom Arduino-kod är skiftlägeskänsligt. Om det finns ett fel i din kod, kommer IDE brukar markera den rad där felet uppstod.
 2. Använd seriebildskärmen.

  Använd Serial.println () uttalanden vid viktiga punkter i koden för att mata ut innehållet i variablerna till seriebildskärmen. Du kan också skriva meddelanden till seriebildskärmen i viktiga skeden av din kod. Du kan behöva också lägga till en fördröjning () uttalande att ge en stund, så att du kan läsa värde (n) när de skrivits ut till skärmen.
 3. Kontrollera dina in- och utgångar.

  Leta eventuella komponenter som kan vara för varmt för att röra. De är förmodligen kopplad felaktigt eller tar emot för mycket makt. Sniffa dina komponenter för något som kan tyckas att lukta som det brinner. Detta är ett definitivt tecken på en felaktig anslutning och du bör koppla ur ström direkt. Byt ut skadade delar och åter kontrollera din krets för felaktiga anslutningar innan du startar.
 4. Använd en simulator eller emulator.

  Du kan använda Arduino simulatorer som efterliknar beteendet hos Arduino och emulatorer för AVR chip familjen. Dessa är tekniska verktyg som syftar till att ingenjörer och ger dig en mängd information om din kod, så det är igång. Hämta en av dessa verktyg för att försöka köra din kod på en virtuell Arduino på din dator.
 5. Kontrollera forumen.

  Den officiella Arduino hemsida, Adafruit, Sparkfun, och Element 14 har Arduino forum där människor posta diskussioner. Dessa samhällen är fyllda med människor som bara vill få sina Arduinos att göra coola grejer. De är nästan alltid hjälpsamma och stödjande.

Arduino Projekt: Motstånd Färgkoder för Elektronik

När man bygger Arduino elektronikprojekt, ofta måste du konsultera en schematisk eller identifiera ett motstånd. Använd denna tabell för att identifiera ett motstånd värde, i Ohm, från dess färgkod:

Färg 1 st Digit 2: a Digit 3: e Digit Multiplikator Tolerans
Svart 0 0 0 1
Brun 1 1 1 10 1%
Röd 2 2 2 100 2%
Orange 3 3 3 1000
Gul 4 4 4 10000
Grön 5 5 5 100000
Blå 6 6 6 1000000
Violett 7 7 7
Grå 8 8 8
Vit 9 9 9
Guld 0,1 5%
Silver 0,01 10%

Exempel: En 4,700Ω (4.7K Ω) motstånd med gul, lila, orange, och guld ränder:

Färg Gul Violett Orange Guld
Värde 4 7 X 1000 ± 5%