Vad är en Drip Cap?

December 21

Dropp mössor är projektioner placeras på utsidan av byggnader för att hjälpa omdirigera regnvatten. Ofta är dropplocket hittats fönster och dörrar, som tjänar som ett medel för att avleda flödet av regn, så att det droppar bort från inramning. Locket ibland tar formen av dekorlister, medan andra gånger är skapade med plåt för att skydda dörren eller fönstret hölje.

En dörr eller ett fönster dropplock kan vara sammansatt av flera olika material. Molding utformad för att avleda vatten från utformningen kan skapas med användning av tegel eller någon annan form av murverk. En trä bit trim kan bilda ett mycket enkelt och nästan omärklig lock som gör det möjligt för vattnet att droppa bort från ramen. När dropplock signalen används runt fönster och dörrkarmar är plåt det vanligaste valet.

Dropp cap är också en del av många tak konstruktioner. Som med lock placerade ovanför fönster och dörrar, avleder taket dropplocket bort vatten från områden i taket där vatten annars skulle samla in och eventuellt orsaka skador. I denna ansökan, avleder kåpan vattnet så att det kan rinna från taket och in i stuprör, där den leds bort från både taket och de yttre väggarna av byggnaden.

Med bostäder som är utrustade med vinyl eller aluminium ytterväggar, är dessa material används ofta för att skapa dropplocket. Detta gör det möjligt för locket att passa in fint med resten av strukturen, i stället för att vara en funktion som lades till senare. Både aluminiumdropplocket och vinyldropplocket är vanligtvis enkla mönster som antingen färgen på sidospår självt, eller matchar färgen på utformningen runt dörrar eller fönster.

Ersättnings eller installation av en av dessa tak är en relativt enkel process. Många lock är utformade för att fästa till både den yttre väggen och den övre delen av dörren eller fönsterkarmen. Beroende på de använda materialen, trä lim, skruvar och andra vanliga byggmaterial används för att hantera installationen. Massproducerade dropp caps brukar komma med steg för steg instruktioner för att underlätta installationsprocessen, vilket gör det en relativt lätt uppgift för alla husägare att byta eller installera dropplock vid behov.

Eftersom en dropp lock kan vara strikt funktionell eller också vara dekorativa, bör husägare titta på flera olika utföranden innan ett köp. Dekorativa mössor kan lägga till visuella intryck av hemmet, om locken är av liknande typ som den allmänna arkitekturen i hemmet. Däremot kan en dekorativ lock ibland påverka utseendet på utsidan negativt. När detta är fallet, att gå med ett lock som är enkel och relativt diskret skulle vara ett bättre alternativ.

  • En skyddande dropplock kan vara gjord av plåt.