Vad är en sjukhussäng?

May 30

En sjukhussäng är en specialiserad säng som har utformats för att möta behoven av sjukhusmiljön. Det finns ett antal funktioner som särskiljer en sjukhussäng från en vanlig säng, och dessa egenskaper tenderar också att göra sjukhussängar dyrare. Ibland människor behöver sjukhussängar för hemmabruk, typiskt att de vårdar sjuka. Oftast är dessa sängar hyrs av företag som upprätthåller medicinsk utrustning för detta ändamål, även om de också kan köpas.

Det mest utmärkande för en sjukhussäng är att det är fullt justerbar. Sängar för sjukhus typiskt kan justeras inom ett brett område av olika sätt att stödja en patients rygg, gör det lättare att utföra förfarande samt för olika andra ändamål. En grundläggande sjukhussäng kan delas upp i två sektioner som kan höjas på olika sätt, och mer sofistikerade sängar har ytterligare sektioner för att göra mycket exakta justeringar för att möta de särskilda behoven hos en patient.

Sjukhussängar också normalt har skenor som är utformade för att hindra patienter från att rulla ut. Dessa skenor kan höjas och sänkas för att utföra procedurer eller för att göra patienterna känner sig mer bekväm. Sänkning skenorna tillåter också sjukhuspersonal att överföra patienter från sängar till brits, såsom de som används för att transportera patienter till operationssalen för förfaranden. Många sjukhussängar är också rörliga så att patienter kan flyttas med minimal störning.

Typiskt huvudet av en sjukhussäng har en kontrollpanel som gör att sjukhuspersonal för att göra justeringar i sängen. Patienterna kan också använda kontrollpanelen för att göra saker som ringa en sjuksköterska i händelse av en nödsituation. Sängen kan också ha poler i syfte att hänga påsar med intravenös vätska, och det kan innefatta lådor att lagra olika verktyg som behövs för förfaranden. Det finns också ett utrymme vid foten av sängen för patientens diagrammet.

Som ni kanske förstår, de flesta sjukhussängar kräver elektricitet för att driva de anpassningsmekanismer och kontrollpaneler, även om vissa äldre sängar också kan vevas för hand i olika positioner. Vissa sjukhussängar kommer med avancerade datorsystem som kan användas för att göra saker som sparsänginställningar som är bekväm för patienten eller nödvändiga för förfaranden. Att lära sig att använda dessa system kan ta tid, och sjukhuspersonal avskräcka brukar patienter och vänner från att justera sängen själv.

  • Patienterna har oftast en kontroll som tillåter dem att höja och sänka sängen och ringa för en sjuksköterska.
  • Moderna sjukhussängar har låsbara hjul för enkel förflyttning.
  • En sjukhussäng kan ha poler i syfte att hänga påsar med intravenösa vätskor.