Vilka är de bästa tipsen för Självhjälp för Bulimia?

April 28

Bulimia nervosa är en allvarlig och ibland livshotande, ätstörningar, och professionell behandling brukar rekommenderas. Självhjälp för bulimi är dock möjligt, och många experter rekommenderar att du börjar med att hålla en tidskrift. Efter att ha skrivit i denna tidskrift under en tid, kommer en individ ofta kunna se vad som utlöser hennes binging och utrensning drifter. Personer med bulimi uppmuntras också att inrätta en vanlig måltid schema, och att äta med positiva och stödjande människor när det är möjligt. Undvika skalor och speglar för en tid ibland också rekommenderas.

Självhjälp för bulimi börjar ofta med att skriva i en dagbok. I denna tidskrift kan drabbade skriva ner sina känslor och känslor. De bör också skriva ner datum och tider att de binge, och vad de känner. Att hålla en tidskrift av detta slag kan hjälpa bulimi drabbade inser vissa triggers som kan orsaka bulimi drabbade att binge äta. En av dessa triggers redovisas, kan de ofta undvikas.

Tidskriften kan också fungera som en matdagbok. Bulimia drabbade är ofta uppmuntras att ha en regelbunden äta schema. Frukost, bör lunch och middag ätas varje dag. Vissa människor kanske föredrar att äta ungefär sex små måltider varje dag istället.

Göra hälsosamma val av mat, som grönsaker och magert kött, brukar rekommenderas som självhjälp för bulimi. Äta hälsosam mat kommer ofta göra en person som känner sig lite mindre själv medveten om sin vikt. Det är också viktigt att undvika bantning och strikt kaloriräkning.

Att dela måltider med positiva och stödjande människor är en annan metod för självhjälp för bulimi. Samtal om mat eller negativa frågor bör undvikas under dessa måltider. Istället kan ljus och positiv konversation hjälpa en bulimi lidande associera äter med en positiv upplevelse.

Självhjälp för bulimi inte nödvändigtvis måste göras ensam. Stödjande och förståelse vänner och familj kan vara utmärkta människor att prata med i tider av nöd. När en bulimi lidande känner lust att binge, kan hon ringa en stödjande vän som en distraktion. En självhjälps stödgrupp kan också vara en utmärkt källa till förståelse och medkännande människor.

Eftersom bulimi härrör ofta från kroppen-bildproblem, kan de som försöker självhjälp för bulimi vill undvika skalor eller ens speglar fullängds. Om en bulimi lidande har en skala, är chansen, kommer hon ständigt vill väga sig. Detta kommer ofta bara få henne att känna värre. Fullängdsspeglar kan behöva undvikas av samma skäl.

  • Bulimia lider bör lära sig att känna igen triggers som orsakar dem till binge äter.
  • Bulimiker kan finna tröst genom att skriva ner sina känslor och tankar i tidskrifter.