Vad betyder "Bent ur form" Mean?

January 4

Det finns många engelska fraser som, tas bokstav, Dona € t vettigt. Dessa fraser är kallade idiom. Idiom är tänkt att tas bildligt, och i allmänhet härrör från bokstav betydelser av frasen som antingen relevant i andra sammanhang, eller har varit relevant i det förflutna. Även om det kan vara svårt för icke-amerikaner att förstå några av de mer komplicerade idiom, många är lätt att räkna ut.

En populär amerikansk idiom är "böjd ur form." Den vanligaste sammanhanget är att tala om för någon att inte bli upprörd över ett problem. Det är samma sak som att få upprörd, förvärras, eller alltför irriterad på något som oftast inte kan hjälpas. Till exempel kan en person få råd att inte få alla böjda ur form under en mindre parkeringsbiljett. Det är något som inte kan ändras, och därför borde personen bara ta itu med det och gå vidare.

En annan användning av frasen är för något som är lite off från vad den borde vara, till exempel en säger att någons planer är alla böjda ur form på grund av oförutsedda omständigheter. I denna situation innebär det att planerna som gjordes är trasslat till. Kanske fanns det en hel del trafik, eller någon blev sjuk. Oavsett anledning, skulle personen inte kunna slutföra sina planer på det sätt som de ursprungligen hade tänkt sig. Denna användning är inte lika vanligt som det första, men används fortfarande ibland.

Frasen är också vanligt när man hänvisar till trasiga eller böjda föremål, som är där frasen användes ursprungligen. Om en spik är böjd ur form, är det meningslöst. Det är skälet till att uttrycket uppmuntrar människor att inte bli irrationellt upprörd över små problem. Det är lättare att lösa eventuella problem som kan komma upp när du har en klar i huvudet och kan tänka rationellt. Att vara upprörd eller mycket känslomässigt kommer att göra det mycket svårare att komma fram till en lösning. Vistas lugnet är oftast det bästa sättet att närma sig en situation.

Det finns flera idiom som är väldigt nära i betydelse till denna fras. En av de mest populära är att råda någon "har inte en ko", eller inte får "upprörda" över något. Om du är mycket böjda ur form över vad någon gör, det finns en chans att du kan "hoppa över dem" eller "blåsa din topp."

  • Någon alltför upprörd över en parkeringsbiljett som skulle kunna kallas "böjd ur form."