Vad är Automated Sales?

September 29

Automatiserade försäljning är försäljning som genereras med hjälp av elektroniska medier till plats, process och tidsplan leverans av de varor och tjänster som beställts. Processen är starkt beroende av försäljningen programvara som ger kunderna möjlighet att placera enstaka eller återkommande order. System av denna typ kan kräva att kunden betalar för ordern på den tiden den är placerad, eller ge möjlighet att ladda kostnaden för att kunna en etablerad leverantör konto. Tanken bakom automatiserade försäljning är att göra beställningsprocessen säker, trygg och enkel för kunden.

Ett av de bästa exemplen på denna typ av försäljning automatisering kan hittas på nätet. Ett antal företag verksamma på nätet butiker som ger kunderna möjlighet att välja varor de vill köpa och placera dem i en virtuell kundvagn, sedan vidare till en virtuell kolla körfält. När poster uppgick, ger kunden leveransinformation, väljer betalningssätt, och bekräftar köpet. Den automatiserade försäljnings mjukvaran bearbetat ordern, verifierar betalningen, sedan ger kunden ett bekräftelsenummer för ordern. En uppföljande bekräftelse skickas till den e-postadress som anges av kunden, tillsammans med leveransbekräftelse när beställningen lämnar distributionscentralen där ordern är fylld.

Processen av automatiserade omsättning ingår också vad som är känt som återkommande försäljning. I detta scenario, placerar en kund vad som är känt som en stående beställning som automatiskt upprepas vid specifikt identifierade tidsintervall. Till exempel kan kunden beställa tusen glödlampor, som anger att samma ordning upprepas en gång varannan månad. Använda ett automatiserat system för att komma in i orderinformation, kan säljaren schema både den inledande och återkommande order till ett försäljningsdatabas, vilket garanterar att kunden kommer att få och ordningen varannan månad, tills vidare.

Automatiserade försäljningsinsatser stöds också av det som kallas kundvård programvara eller CRM. Med denna typ av programvara, bygger en säljare en profil av varje kund, inklusive kontaktinformation för nyckelpersoner inom organisationen. Detaljer kring varje kontakt, oavsett om det är ett besök, telefonsamtal eller e-post utbyte, registreras i profilen. Mest försäljning och marknadsföring programvara av denna typ gör försäljaren att schemalägga specifika uppgifter som är relevanta för varje kund, till exempel ringa för att påminna en kund att det är dags att göra en beställning, eller att följa upp mottagandet av en nyligen fylld ordning. Automatiserade påminnelser varna försäljaren att dessa uppgifter i förväg, att hjälpa till att se till att kunden serveras i tid.

  • Programvaran gör det möjligt för säljare att schema specifika uppgifter som är relevanta för varje kund, som att kalla för att påminna dem att det är dags att göra en ny beställning.
  • Några av de bästa exemplen på försäljning automatisering kan hittas på nätet.