Vad är Auto Clay?

October 4

Auto lera är en speciell typ av lera som används för att bereda auto färg för efterföljande vaxning genom ett säkert sätt ta bort föroreningar och gamla vax. Auto lera kan polera ytan av fordonet utan att skada lacken, vilket gör det säkrare att använda än slipande rengöringsmedel. Denna produkt var en gång reserverad för proffs bara, men har funnit sin väg in i konsumentmarknaden mycket till glädje för auto entusiaster.

Ingenting bevarar auto färg bättre eller lyfter fram dess skönhet och lyster som en bra vax och tätning, men innan dessa produkter kan tillämpas, måste ytan av fordonet rengöras noggrant. Tvättning med mild tvål är ett bra ställe att börja, men det vann? € t ta bort gamla vax eller envisa partiklar som lämnats in i ytan av färgen. Industriell nedfall, bromsdamm och grus från vägen kan alla bli inbäddade i paintâ € s skyddande klarlack.

Standardmetoden för att ta bort grus och smuts före auto leran var att använda polermedel. Föreningar innehåller slipmedel som "sand" ytan ren. Medan effektiva, detta tar bort också minuten lager av överlack med varje ansökan, potentiellt äventyra färgsystemet över tiden.

Som ett alternativ, har auto lera utvecklades i Japan i början av 1990-talet. De klibbiga egenskaper leran överensstämmer med den porösa ytan av färgen och dra föroreningar ur det, snarare än att förlita sig på slipning. Idag auto leran är i den arsenal av praktiskt taget alla professionella detailer. Det kan ta bort sav, tjära, översprutning, bugg lämningar, och bara om något annat som ligger ovanpå färgen.

Auto lera används av väta ytan av fordonet då glider en liten bit lera över smörjmedel utan att trycka in den i färgen. Vissa auto lera barer kommer med sin egen proprietära smörjmedel medan andra föreslår att du använder destillerat vatten med några droppar mild tvål. Som leran bort föroreningar, möter den mindre motstånd och glider lättare. När ytan av leran blir ineffektiv, kan den knådas eller vrids för att avslöja en ny yta. Så småningom måste kasseras och bytas ut.

Du kan enkelt testa din bil, lastbil eller SUV för att se om den behöver clayed. Tvätta och torka bilen, sedan glida en tunn plastsmörgåspåse (inte frys kvalitet) över din hand och lätt köra fingrarna över färgen. Plasten gör att du kan känna dig granulat i täckfärg. Efter claying, prova detta testet igen. Du bör vara förvånad över resultaten. Kom ihåg att claying bort gamla vax samt sot, så ytan måste skyddas när den har clayed. Välj en god kvalitet vax eller sealer.

Medan auto lera är säkrare än föreningar, innehåller den också en del slipmedel. Den vanligaste medelvärdigt lera bar är avsedd att användas två gånger per år. För dem som är stolta över att hålla en fläckfri, glasliknande finish, vax jobb kommit långt oftare än två gånger per år. I det här fallet en finare kvalitet auto lera bar finns, säker att använda så ofta som en gång i månaden.

Auto lera finns överallt fordons produkter säljs. Många tillverkare använder proprietära formler och några har patenterat sin auto lera, så donâ € t rädd för att experimentera.

  • En SUV som blivit rengjorda med auto lera.