Hur kan jag välja den bästa matsalsbord?

October 2

Välja den bästa matbordet för dig beror på din budget, behov, smaker och tillgängligt utrymme. Fundera eller gör en lista över alla butiker från där du skulle vara benägna att köpa ditt bord. Om din budget är mycket begränsad, skulle köpa en begagnad matbord från en secondhand butik eller loppmarknad fungerar bra. Om du istället är redo att investera i en vacker trä matbordet, leta efter butiker som säljer fina skåp. Bredden och längden på din matplats är nödvändig information för att ha till hands när du börjar överväga olika matbord för ditt hem.

Vid mätning din matplats, se till att det finns tillräckligt med utrymme att dra ut stolar för att inte märka dina väggar. Dessutom bör det finnas tillräckligt med utrymme för att gå bekvämt runt dining set huruvida människor sitter runt bordet. Om din matsal är stor nog, kanske du vill placera bord och stolar i mitten av utrymmet. Om området är mer begränsad i storlek, kan den bästa matbordet för dig vara en droppe blad stil.

Drop blad stil matsalsbord är idealiska för små utrymmen eftersom en eller två blad, eller sektioner, i tabellen kan tappas eller vikta ned för att spara utrymme. Vanligtvis kan ett block av trä monteras på undersidan av bordsskivan glida ett sätt att hålla upp ett blad och ett annat sätt för att frigöra det så att den hänger ner på sidan nära tabellens ben. När bladet är nere, kan den sidan placeras mot väggen för att spara utrymme i rummet. Äta stolar kan placeras kring de andra tre sidorna. De extra stolar kan skjutas mot väggen eller placeras för användning i andra rum tills det behövs.

När det behövs utrymme för att passa en större antal människor runt drop stil matbordet, kan bladet höjas. Drop leaf matbord är mestadels finns i ovala och rektangulära former, så om du hellre vill ha en rund form, kan piedestalen stilen vara ditt bästa val. Piedestal matsal bord har en center stödpelare som oftast har ristat fötterna på botten.

I en lång, smal matsal, kan samma typ av bord form fungerar bäst. Om din matsal är fyrkantig, skulle ett runt bord passar bättre. Den bästa färgen och finish för ett matsalsbord är de som du föredrar. Helst bör matbord trä toner smälter väl med andra träslag i ditt hem. Till exempel, om du har trägolv och vill placera en liknande färg på matbord på dem, anser ett attraktivt område matta att lägga intresse och knyta skogen tillsammans.

Om din heminredning är rustik eller land, är en mer informell ser matbordet bäst. Till exempel kan du välja en antik trä gård bord. Ljus körsbär eller ek matsalsbord har också en mer informell look. Om din stil är elegant, kan mörkt körsbärsträ vara det bästa valet. Cherry fortsätter att mörkna snyggt med ålder och även de mer moderna matsalen tabellstilar har en sofistikerad vädjan.

  • Garage försäljning är ett bra ställe att söka efter billiga begagnade matsalsbord.
  • Det finns många faktorer som går till att välja ett matsalsbord, inklusive budget, behov, smak och utrymme.