Vad är julen Sprouts?

June 28

Christmas groddar är faktiskt brysselkål. Traditionellt serveras kokt, tjänade de namnet Christmas groddar eftersom de bildade alltid en del av julen fest med kalkon, gammon, rostad potatis och andra grönsaker. De är i själva verket ätit hela året runt och, när kokta väl, kan vara en läcker grönsak att lägga till varje måltid.

Den brysselkål, som liknar en miniatyr kål, ursprungligen äts i Europa. De tros vara hög i glukosinolater, som tros ha anti-cancer egenskaper. De är också hög i vitamin C, vitamin K och fiber.

Det är lätt att overcook julen groddar och detta har förtjänat dem ett rykte av att vara en ganska fuktig och överväldig grönsak. Ju längre de kokas, desto kraftfullare blir de och desto mer de förlorar sin gynnade grön färg. Kortare koktider gör för en fräschare, godare maträtt.

Det finns gott om recept för jul groddar, alla med sina egna tillägg för att förbättra deras smak. Många kockar lägga bacon, vilket tillför en rökig smak, pekannötter eller en kombination av båda. Kastanjer lägger också en läcker, nötig smak och är en favorit i juletid. I stället för att koka dem, ångbehandling eller stekning groddarna kan resultera i en annan smak. Oavsett tillagningsmetod används, är det viktigt att inte koka dem.

Traditionell julbord, oftast äts på julafton, 24 December, eller juldagen, den 25 December, är en fest av livsmedel, inklusive jul groddar. Detta gäller särskilt på norra halvklotet, där julen är i mitten av vintern och en stor, varm måltid är uppskattat. Den består normalt av stekt kalkon, även om andra fjäderfän som anka eller kyckling också kan ätas tillsammans i vissa fall av grillat gammon, fläsk eller lamm.

Grilla eller potatismos med grönsaker, traditionellt morötter och brysselkål, och brunsås avrundar måltiden. Tranbärssås traditionellt serveras med Turkiet, som också kan vara fyllda med kastanje fyllning. Måltiden följs av traditionell jul frukt pudding som kan delges upplysta och åtföljs av konjak smör. Trifle är också traditionellt serveras vid jul.

Medan julen groddar förtjänat sitt namn av tradition är brysselkål faktiskt en hälsosam och god grönsak för hela året. Tricket är i tillagningsmetod. Försiktigt tillagas och serveras antingen vanligt, med lite smör eller med läckra tillägg såsom nötter eller bacon, kan brysselkål vara en läcker och näringsrik sida skålen.

  • Rostad anka är en traditionell julmat i vissa hushåll.
  • En julgran med presenter.
  • Rostad potatis serveras ofta med julen groddar.