Hur väljer jag det bästa Amplifier Design?

June 13

Välja den bästa förstärkaren designen är viktig för musiker att möta deras specifika behov. Två stora frågor för att välja en förstärkare designen är den typ av instrument som används och den plats där förstärkaren ska användas. Förstärkaren designen kommer att omfatta olika typer av högtalare, olika wattal användning och olika skåp som håller alla komponenter tillsammans.

Vissa förstärkare är små, bärbara och batteridriven. Dessa är lämpliga för praktiserande och gata utför. Förstärkarna som körs på cirka 50 watt brukar rekommenderas för gitarrister som spelar med en levande trummis. Förstärkare som körs på en högre effekt används för större konserter, oftast när trummisen och slagverkare förstärks.

Gitarrister, keyboardists, vokalister och andra instrumentalister som har liknande intervall kan alla använder liknande förstärkare. Förstärkare för dessa musiker kan täcka de avancerade sortiment av ljud. Detta innebär att de låga toner i musik, som de spelas av en basist, inte kommer att låta sig väl med dessa förstärkare. Förstärkare som är tänkta att täcka olika basister och fullsortimentskeyboard täcker nedre änden utbud av musik.

Dessa två typer av förstärkare kan generaliseras till gitarrförstärkare och bas förstärkare. Musiker väljer ofta att spela ut av två eller flera förstärkare samtidigt. Detta ger musikerna en fylligare ljud på sina instrument.

Efter förstå vilken typ av förstärkare design du behöver, måste du veta vilken typ av föreställningar där förstärkaren ska användas mest. Detta kommer att avgöra bärbarhet och hastighetsområdet på förstärkaren. Förstärkare för gatumusikanter kan hittas i lättviktsmodeller som oftast har en batteridriven alternativ. Förstärkare som är gjorda för att utföra ensembler större kan också hittas i bärbara paket, men de är ofta dyrare.

Förstärkaren kabinett - det yttre skalet som innehåller högtalare och annan hårdvara - kommer också att påverka nyanserna i sitt sound. Skåp är ofta gjorda av glasfiber, medelhög densitet fiberboard och andra typer av ljudkonstruktionsmaterial. Många bluesmusiker föredrar open-back skåp som gör att ljudet fly genom baksidan av förstärkaren istället för att ha det hela skjuts ut framsida. När detta händer, kan ljudet sprids ut i 360 grader, vilket ger ljudet mer djup. Stängt-skåp förstärkare kommer att driva ljudet i en allmän inriktning.

  • Förstärkare bör matchas med den specifika typ av gitarr kommer de att användas med, med bas förstärkare används basgitarrer och så vidare.
  • Två stora frågor för att välja en förstärkare designen är den typ av instrument som används och den plats där förstärkaren ska användas.
  • Om du utför med en trummis, välj en gitarrförstärkare på minst 50 watt.
  • Vissa förstärkare är utformade specifikt för gatumusikanter.