Hur man använder Readyboost i Windows Vista för att snabba upp långsammare datorer

June 27

Du kan snabba upp vägen datorn använder sitt RAM om du vet hur man använder driv acceleratorer som kommer med Windows Vista. Vista har tre tekniker som snabbar upp din dator genom förnuftig användning av enheter:

 • SuperFetch håller reda på vilka program som används mest på datorn och försöker att i förväg ladda dessa program så att de blir tillgängliga innan du behöver dem. Vista hanterar SuperFetch automatiskt; du behöver inte ändra något.
 • Readydrive utnyttjar "hybrid" hårddiskar - enheterna med betydande mängder inbyggd flashminne - att starta snabbare, kommer tillbaka från "sleep" snabbare, och minimera batteriet laddas ur. Vista hanterar Readydrive automatiskt också.
 • Readyboost hjälper datorer med begränsade mängder minne genom att använda ett flashminne för att öka funktioner regelbunden minne. Vista använder flashminne som ett komplement till ordinarie minnet. Till skillnad från de andra två tekniker acceleration, måste du arbeta Readyboost manuellt för att få förmånen.

Om du har 1 GB RAM eller mer på din dator, kommer Readyboost inte göra mycket för dig. Men om du haltar tillsammans med 256MB eller däromkring, är Readyboost definitivt värt ansträngningen. Om du är någonstans mittemellan, och du har en snabb USB driva händig, ge det en chans. Du kan bli positivt överraskad.

 1. Koppla in en snabb nyckel enhet (en USB-enhet eller flashminne enhet) i någon praktisk USB-port.

  Vista tar upp dialogrutan Spela upp automatiskt. Oroa dig inte om du har att vänta en minut eller två för att detta ska visas.

  Äldre nyckel enheter tenderar att använda långsammare minne. Givet ett val, gå för en nyare nyckel enhet med snabbare minnesåtkomsttider.

 2. Välj Fart upp min System Använda Windows Readyboost.

  Vista visar dig nyckeln enhetens dialogrutan Egenskaper på fliken Readyboost.
 3. Välj Använd den här enheten alternativet och justera reglaget för att reservera den angivna mängden utrymme för Readyboost.

  Hur man använder Readyboost i Windows Vista för att snabba upp långsammare datorer

  Ready visas som en egenskap i själva enheten.

  Något utrymme som är kvar på enheten kan användas för data - men Readyboost delen är tabu.

  Om du har en särskilt långsam dator, kan det vara värt att få en större flash-enhet (2-4GB) som ägnas just för Readyboost.

 4. Klicka på OK.

  Readyboost startar omedelbart. Du kan ta nyckeln enheten när som helst utan rädsla för clobbering någonting.

Vista lagrar data på Readyboost nyckel enheten i krypterad form. Om du tappar bort nyckeln enhet, skulle det vara utomordentligt svårt för någon att knäcka krypteringen och räkna ut vad du hade körs på din dator.