Vad är en Ruffed Grouse?

October 21

Den hjärpe, Bonasa umbellus, är en medelstor medlem av ripa familjen. Hjärpe är omkring 16 till 19 inches (41-48 cm) lång, väger 16-27 gram (0,45-0,77 kg) och har ett vingspann på cirka 22 till 25 inches (56-64 cm). I färg, är hjärpe rödbrun och har en fläckig rygg. Markeringarna av hanar och honor är liknande, med både med en dold svart krage av fjädrar runt halsen. Distinkt, fåglarna har framträdande svansar med 18 breda fjädrar som ser solfjäderformad när den öppnas.

Geografiskt är denna typ av ripa utbredd i Nordamerika. I de nordliga breddgraderna, det finns i hela Kanada och Alaska. Dess sortiment omfattar 38 av de 49 kontinentala USA. Den hjärpe är ett spel fågel som jagas från Cascade Mountains i Kalifornien, genom Wyoming, Utah och Minnesota, så långt österut som Appalacherna och så långt söderut som bergen i Georgien. Dessa fåglar inte migrera och ofta lever hela sitt liv i ett område som inte är större än 40 hektar (16 hektar).

Föredragen livsmiljö hjärpe är blandade och lövskogar i kallt, tuff terräng, som har träd som alar, björk eller popplar. Det gillar skogar som är mörk och tyst och har djupa snår och tät undervegetation med endast spridda hyggen. Denna ripa ibland kan hittas i en övervuxen betesmark, men det doesnâ € t som ett öppet fält och är endast sällan i ett. På vintern, hjärpe anpassa sig till den kalla terrängen genom att odla en bana mellan tårna, vilket gör deras fötter som snöskor, så de kan lätt gå på snö.

Hjärpe foder huvudsakligen på träd knoppar och frukter. På sommaren kommer det äter frön och frukter. På vintern äter knoppar efter flyger till buskar eller trädgrenar. Det kommer också att äta vissa insekter och små ormar eller grodor.

Med undantag för parningssäsongen, hjärpe är ensamma fåglar. Häckningssäsongen är ungefär från mitten av våren till slutet av våren. Hjärpe bo på marken och vanligtvis bygga bon på botten av ett träd eller stubbe. Honan lägger ett par ägg med några dagars mellanrum, och det kommer att ta henne cirka 17 dagar att lägga en hel koppling på 10-12 ägg. Kycklingarna kläcks efter cirka tre veckor och stanna kvar med honan tills de är fullvuxna i ungefär fyra månader.