Vad är en Focal Point?

December 20

Du hittar många definitioner för ordet brännpunkt. Vissa är vetenskaplig i naturen, och andra relaterar mer till konst och hem design. Inom vetenskapen, kan termen definieras som den plats där ljusstrålar konvergerar. Den kan också användas, som i arbete med lasrar, för att diskutera det område på vilket en laser riktas. Om du hade laser hårborttagning, till exempel, skulle varje hårsäck utgör en brännpunkt.

Dessa nyare definitioner härrör från termen som används i konst, främst i måleri och teckningar. Tyngdpunkten i en målning är platsen dit ögonen dras. Detta är ofta den mest dominerande eller intressant del av en bild. Även om du kan undersöka andra detaljer i en bild / fotografi eller andra konstverk, kommer dina ögon ständigt leda dig tillbaka till huvud eller brännpunkt. Tyngdpunkten kan användas för att uttrycka något viktigt tematiskt.

Termen kan sedan tillämpas på arkitektur och design, både interiört och exteriört. Ett hus eller en byggnad kan ha en yttre samlingspunkt, en som drar uppmärksamheten. Rummen kan också ha ett visst område av intresse eller inkludera en dominerande inslag. När du inte uppmärksammar att designa, kan du ibland oavsiktligt ha oattraktiva kontaktpunkter, som stora möbelinstallationer, hål i väggar, platser där färgen inte matchar och et cetera.

Annonsörer arbetar mycket hårt för att skapa visuella kontaktpunkter i tryckta annonser och tv, och det gör människor som arbetar i varuexponering och butiksdisplayen. Om du någonsin har sett tv-show, USA: s Next Top Model eller andra gillar det, du vet modellerna ofta till svars när de inte gör tillräckligt för att visa upp föremål som kan finnas med i en annons. I en reklamfilm för Cover Girl & reg: foundation, till exempel, plockade en tävlande upp en stor cocktail medan ange en part scen, vilket avleda fokus från makeup. Drycken istället för makeup blev en oönskad brännpunkt. Fokus i en annons försöker vara produktcentrerade och försöker att inte distrahera från det viktigaste som annonseras genom att skapa dubbla budskap.

Du kan dessutom använda termen brännpunkt för att beskriva de punkter eller en huvudpunkt en författare vill fokusera på i ett stycke. När skrivandet är bra, att den faktiska eller flera punkter författaren önskar göra dyker väl och bli de dominerande teman. "Att ha en punkt" i skrift är synonymt med att skapa kontaktpunkter, som kommer att bli ihågkommen av läsaren.

  • En eldstad kan vara en samlingspunkt för ett rum.