Vad är justerbara hyllor?

December 19

Justerbara hyllor tillåter utrymmet under eller över dem som ska varieras i höjd. På detta sätt kan köparna skapa mer av en anpassad lagringssystem. En justerbar hylla kan vara gjord av trä, metall eller spånskiva. Färgerna och vikttillägg varierar beroende på typ förvaringsenhet. Flyttbara hyllplan kan hittas i många köksskåp samt fristående bokhyllor och vägg hyllsystem.

Typiskt, en bokhylla med en eller flera hyllor som kan justeras också har de som är stationär. En bokhylla justerbar hylla ofta ligger nära centrum av enheten snarare än rätt på toppen eller botten, men det varierar. I de flesta av dessa typer av bokhyllor, det finns små hål borrade på vardera sidan av enheten för att tillåta hyllan för att höjas eller sänkas åtminstone en nivå. Små pinnar eller stavar ofta passar in i hålen samt under varje hylla. Bokhylla justerbara hyllor är vanligtvis inte att robust eller stabil, så dessa tenderar att vara bäst för lagring lättare objekt.

Många köksskåp har vertikala rader av borrade hål ner varje sida för att tillåta alla hyllorna som ska justeras. Större metall eller plastklämmor placerade nära varje hylla hörn gör ofta hyllorna starka nog att hålla en tung trave tallrikar eller ett skåp fullt av glas. Med varje hylla justerbart i ett köksskåp omvandlar den till mycket effektivare lagring, eftersom det skär på slösat utrymme. Flyttbara hyllplan kan ofta placeras drygt rätter eller livsmedel, snarare än att ha stora mängder slösat utrymme ovanpå dem.

Justerbart vägghyllor skiljer sig från de i köksskåp och fristående bokhyllor. Väggmonterade justerbara hyllsystem tenderar att fästa metallspår som löper vertikalt. Spåren är placerade tillräckligt långt isär för att låta varje justerbar hylla att fästa på den ordentligt. Metallfästen eller hängslen vanligtvis ansluta flyttbara hyllplan på spåren, men ibland ett rör-formad fastsättning kan användas som en del av designen.

En justerbar hylla system med spår kan ta upp en hel vägg. Många av dessa system görs mer attraktiva genom att ge ägarna möjlighet att växla varje hylla för att skapa en bruten stället rätlinjig mönster. Dessa typer av flyttbara hyllor kan skapa ett dekorativt utseende på en vägg och samtidigt ge ett stort lagringsutrymme för böcker, växter och accent eller konstverk.

  • En person skära spånskivor för att göra en justerbar hylla.