Vad är några livsmedel som sänker stress?

December 16

Stress är ibland som en tyst mördare. Anledningen till detta är att längre perioder av stress kan börja att kompromissa hälsan på ett antal sätt som kanske inte är uppenbar förrän allvarliga frågor har utvecklats. Tillsammans med att försöka eliminera onödig stress från den dagliga rutinen, det finns också ett antal livsmedel som kan bidra till att ge kroppen med näringsämnen som hjälper till att motverka effekterna av stress. Här är några exempel på livsmedel som minskar stress och hjälper till att minimera konsekvenserna långsiktiga modern livsstil.

Grönsaker är rika på en rad näringsämnen som behövs för att hjälpa till lägre stressnivåer och därmed lindra symptomen. Potatis är rik på kalium, ett mineral som är nödvändig för funktionen av nervsystemet. Collards, grönkål och turnipgreens bidra till att ge betydande mängder riboflavin och några av de andra B-vitaminer som är viktiga för att upprätthålla en balanserad emotionella och mentala tillstånd. Black eyed peas, pinto bönor och vita bönor är utmärkta vegetabiliska källor till tiamin, vilket ibland är till hjälp för att övervinna den tillfälliga depression som går längs med höga nivåer av stress. Konsumerar flera portioner av dessa typer av grönsaker varje dag kommer att göra stor skillnad i att få tillbaka till ett lågt spänningstillstånd. Eftersom de är läckra också, gör det konsumera livsmedel som minskar stressen en relativt enkel uppgift.

Frukt är också till stor hjälp när det gäller att välja livsmedel som sänker stress. Tomater är en av de bästa exemplen på livsmedel som minskar stress. Alla typer av tomater är laddade med vitamin A och ett antal antioxidanter som kan bidra till att upprätthålla kroppens immunförsvar. Ett friskt immunsystem hjälper till att förhindra nedsatt funktion på nerverna, något som kan uppstå om stressen är konstant och uthärdat under långa tidsperioder. Äpplen, granatäpplen och ananas är bra källor till histidin, en aminosyra som kan hjälpa till att minimera stress. Bananer ger kalium, vilket visat sig ha en positiv inverkan på den allmänna stämningen och förmågan att klara. Även frukter som ger en hälsosam dos av C-vitamin, som apelsiner, är bland de livsmedel som sänker stress.

Stress minskar livsmedel finns också i val av kött, fågel och skaldjur. Fisk och fågel är bra källor till niacinamid eller vitamin B3 och kan hjälpa till att reglera humör. Lever innehåller vitamin B6, som är till hjälp för att upprätthålla känslomässig balans under svåra situationer. Olika kött och fisk försörjning Vitamin B12, som ger energi och hjälpmedel i underhållet av mental klarhet. Inklusive fisk och magert kött och fågel är en av de bästa sätten att utnyttja livsmedel som minskar stress.

Låg stress livsmedel är inte bara finns i de livsmedel själva. Cayennepeppar är bland en av de mest effektiva låga spännings livsmedel tillgängliga. Den peppar innehåller capsicum, vilket bidrar till att upprätthålla ett friskt hjärta och lindra ångest som ofta är resultatet av långvarig stress. Strö lite cayennepeppar i soppor, grytor och kött innan gassande kan vara ett välsmakande sätt att bekämpa skadeverkningar av stress.

Det finns många andra livsmedel som minskar stress och lätt läggs in i den dagliga kosten. Kalcium finns i mjölk kan paras ihop med magnesium som finns i avokado för att bekämpa stress. Röd och grön paprika som sauterade med vita eller gula lökar ger ett bra komplement till bakad eller stekt fisk och bidra till att stärka innehållet Vitamin C av måltiden. Många andra stresssänkande livsmedel kan arbetas in i dieten och göra en enorm skillnad i närvaro av stress och de negativa effekterna av att vara under stor stress.

Livsmedel som sänker stressen normalt också innehålla flera andra viktiga vitaminer och mineraler som hjälper till att bibehålla en hälsosam systemet. Detta innebär att när du kan ta itu med sambandet mellan kost och stressreducering, kommer du att ge näring till alla organ i kroppen. Ur detta perspektiv stressen sänker livsmedel kan ses som ett sätt att förbättra din totala livskvalitet, samt upprätthålla känslomässig balans när stressnivån är hög.

  • Tomater är rika på antioxidanter, som hjälper stärka immunförsvaret och motverka effekterna av stress.
  • Bananer innehåller kalium, vilket kan förbättra en persons humör.
  • Sauterad röda och gröna paprika kan lindra en hög stressnivå.
  • Avokado innehåller magnesium som hjälper dig att bekämpa stress.
  • Cayennepeppar kan vara mycket effektiva för att minska stress.
  • Livsmedel som är rika på niacinamid, eller vitamin B3, kan bidra till att reglera humör och stress.
  • Äpplen innehåller histidin, vilket kan bidra till att minska stress.
  • Kale innehåller B-vitaminer, som är nödvändiga för en sund själ.
  • Apelsiner och andra citrusfrukter är fullmatat med antioxidanter som hjälper immunförsvaret fungerar korrekt.