Vilka är de olika typerna av Hooded Poncho?

December 13

Den huva poncho bärs i många kulturer runt om i världen för att avvärja regnet och kylan. En traditionell poncho är ett enda stycke ytterplagg av något vattentätt material. Den har en central huvud öppning och armöppningar, och sidofästelement eller sladdar tillhandahålls vanligen att säkra plagget på plats efter att den har draperad över kroppen. Dessa dagar, förutom en vanlig regnponcho, har trenden för en mode poncho vuxit i popularitet.

Ponchos är bekväma att bära som de möjliggör enklare kroppsrörelser samtidigt som varm och skydd mot klimat element. De gemensamma material som används för att göra en huva poncho är ull och bomullsgarn, men duk, syntetiska tyger, gummerad väv och plast används också allmänt. De material som används för att göra en poncho är generellt lätta.

En huva poncho finns i stickade, virkade och vävda former. Det kan vara av en fast färg eller komma i flerfärgsdesignmönster. Ponchon kan bäras under en praktiskt syfte, eller draperad över kjolar, byxor och andra plagg för att göra ett sätt uttalande. I vissa etniska grupper, är ljusa färgade ponchos bärs på speciella festliga tillfällen.

Den huva poncho kan vara i en udde mönster eller mer som en jacka, och kan helt, delvis eller inte alls täcka armarna. Längden på en huva poncho är variabel, beroende på den praktiska eller mode ändamål bäraren avser det för. Vissa ponchos kan vara ganska lång, upp till ankellängd, medan andra är av knä längd eller midja längd. Sidorna av huvor poncho kan vara rak, swirly eller ojämn, och den alternativa poncho, bärs i mode, kan ha fransar och dekorationer för en mer iögonfallande effekt. Huven av poncho kan fästas med ett spänne, en knapp eller en dragsko.

På den praktiska fronten, är ponchos regelbundet bärs av militär och räddningsinsatspersonalen. Förutom att vara omfattande nog för att skydda både bärare och deras utrustning från vinden och regnet, kan dessa ponchos också tjäna extra för att användas som groundsheets och tält vid behov. Användningen av ponchos i de väpnade styrkorna i modern tid blev förhärskande i USA först, särskilt under det amerikanska inbördeskriget, och sedan dess har användningen av ponchos har blivit ganska vanliga i arméer andra nationer också. En huva poncho har också visat sig populärt med vandring och camping entusiaster.

  • Regn ponchos hålla bäraren torr under stormar.