Vad är Wood Beklädnad?

July 11

Trä beklädnad är en yttre finish för en struktur som är gjord av trä. Det finns ett antal olika typer av trä beklädnad tillgängliga, från manipulerade träpaneler till traditionell FJÄLLPANEL rangerbangård. Många hem leverans butiker lager trä fasadprodukter och kan beställa specialprodukter på begäran, och det är också möjligt att beställa material direkt från en tillverkare, eller att bärga material från byggen och konstruktioner som revs.

Beklädnads är också ibland kallad hud eller kuvertet av byggnaden. Det är ett skikt av material som sveper utsidan av byggnaden för att ge viss grundläggande skydd mot elementen, vilket förhindrar att vatten tränger in i strukturen och lägga till lager av isolering som används för att hålla en inre temperatur stabil. Beklädnad tjänar också en estetisk funktion, eftersom det är allmänt attraktiv och intressant att titta på. Material som används för beklädnad installeras vanligtvis över ett membran som huset wrap eller tjärpapp.

Trä har använts som ett beklädnadsmaterial för en mycket lång tid. Många kulturer har en historia av att använda bältros för ytterväggar, och clapboards har också använts som en form av beklädnad i många regioner i världen. Faktum att vissa trä alternativ som vinyl kommer i FJÄLLPANEL stil mönster referera historiska strukturer. Användningen av trä har minskat delvis eftersom virkeskostnader stiger, och också eftersom många människor är oroade över avskogning och överanvändning av träprodukter, så skulle vilja använda mer miljövänliga val. Traditionell träfasad behöver också regelbundet underhåll och får inte pågå så länge som andra material.

EWP-produkter kan också användas för att göra beklädnad. Dessa produkter kan göras till clapboards eller bältros, eller användas i form av paneler som fäster vid strukturen. Dessa produkter är ibland mer hållbara och miljövänliga. I samtliga fall kan manteln vara klar med färg, bets, och så vidare, eller vänster oavslutade och får naturligt väder.

Ett annat alternativ för trä beklädnad omfattar fasad produkter tillverkade av återvunnet trä. Flera företag bärgning trä från strukturer rivs och bearbeta den så att den kan användas till beklädnad och andra applikationer. Företagen arbetar också med material som gamla vinfat och andra träprodukter som håller på att kastas, vrida kasse trä till något användbart. För människor som söker miljövänliga byggalternativ som fortfarande vill arbeta med trä, är återvunnet trä beklädnad ett bra alternativ.