Vad är Cactus Grandiflorus?

July 10

Cactus grandiflorus är en ört botemedel och homeopatisk medicin som erhållits från en art av kaktus som kallas natt blommande Cereus eller Nattens drottning. Denna ökenväxt, vilket naturligtvis varierar från sydvästra USA till norra Mexiko, är lätt förbises i dess naturliga livsmiljö eftersom det till stor del liknar en död buske för det mesta. Trädgårds entusiaster, dock uppskattar de sällsynta kvaliteter anläggningen har att erbjuda. I mörker en midsommarnatt, öppnar en enda trumpetliknande blossom att släppa sin delikat doft, och sedan dukar lika plötsligt med det tidiga morgonljuset.

Medicinskt är Cactus grandiflorus sägs ha flera farmakologiska effekter. Det tros att öka blodcirkulationen i hjärnan och därigenom bidra till ökad neurotransmission. Den har också ett milt lugnande verkan och ofta ges för att lindra nervositet, spänningshuvudvärk och symptom i samband med klimakteriet hos kvinnor. Hos män är Cactus grandiflorus tänkt att motverka de negativa effekterna av manligt hormon utarmning, såsom impotens och prostata besvär. Ibland är kaktus botemedel kombineras med andra örter eller homeopatiska läkemedel, såsom Serenoa repens och Avena sativa, eller Saw Palmetto och vanliga havre, respektive.

En av de primära medicinska applikationer för Cactus grandiflorus är behandling av hjärtproblem. Enligt The American Materia Medica skriven av Finley Ellingwood, MD 1919, är kaktus användbart i de fall där "hjärtmuskeln försvagad." Moderna örter och homeopatiska utövare hävdar att preparat tillverkade av denna kaktus arter stimulerar hjärt sammandragningar på ett sätt som liknar digitalis, men utan att producera magbesvär eller ansamlas i vävnaden. Specifikt denna åtgärd sägs stabilisera hjärtklappning och ventil ineffektivitet i samband med arytmier samt dyspné (andnöd) efter en dust med lunginflammation eller annan virusinfektion. Andra användningsområden för Cactus grandiflorus inkluderar behandla nervösa besvär av alla slag, rörelse och sjösjuka, låg kroppstemperatur, kallsvettning och ödem.

Den terapeutiska dosen av denna lösning är traditionellt uttryck i Minims, en volymenhet som erkänns av både amerikanska och brittiska mått. Standarddosen används för att motverka de villkor som beskrivs ovan intervall mellan 2 och 5 Minims. Varje minim representerar vätske motsvarande 1/60 av en dram eller 1/480 av ett uns.

Medan medicinska preparat är till stor del härrör från stammen av denna kaktus, har vissa utövare av det förflutna strävat efter att göra åtgärder från blomman också. Naturligtvis, med tanke på ogripbarhet av blossom, är det inte svårt att föreställa sig att detta var en svår och tidskrävande uppgift ofta mött utan framgång. Andra har försökt att ersätta en annan art som kallas Cereus bonplandi, som tros ha liknande egenskaper. Denna praxis är dock övergavs i början av 20-talet.

  • Cactus grandiflorus används ofta för att behandla spänningshuvudvärk.
  • Cactus grandiflorus kan användas för att stabilisera hjärtklappning och andfåddhet efter en dust med lunginflammation.
  • Cactus grandiflorus kan hjälpa behandla problem med prostatan.
  • Hos män är kaktus grandiflorus tänkt att motverka impotens.