Vad är ett Offset Skruvmejsel?

July 11

Det finns många varianter på standard skruvmejsel. De viktigaste skälen att använda en icke-standard skruvmejsel är för jobb som en rak skruvmejsel inte kan nå eller jobb som kräver mer vridmoment eller effekt. En offset skruvmejsel är en variation av skruvmejsel som används vid en vinkelrät vinkel från en traditionell skruvmejsel. Detta ger en bättre vinkel för vissa jobb som kan vara obekväma eller omöjligt med en vanlig skruvmejsel. Denna typ av skruvmejsel kan också erbjuda ökad hävstång, vilket gör det lättare att vända och ta bort skruvarna som annars skulle vara mycket svårt.

En typisk skruvmejsel består av ett handtag och ett skaft, vid vars ände är en klinga som gör kontakt med skruven som behöver vridas. Den största skillnaden av en offset skruvmejsel är att änden av skaftet har en nittio graders sväng. I stället för att vrida handtaget på en skruvmejsel för att driva en skruv in eller ut, vänder en offset skruvmejsel mer som händerna på en klocka, och kan roteras både medurs och moturs.

En enkel offset skruvmejsel består av en metallaxel med en platt eller Phillips-typ bladet i en "L" -form, med bladet orienterad på kortsidan. Vissa offset skruvmejslar kan innehålla blad i båda ändarna av skaftet som normalt sticker i motsatta riktningar från varandra. I denna variant, kan en av de två bladen vara en vanlig skruvmejsel medan den andra är en Phillips. De kan också vara olika storlekar av samma stil huvudet.

Det finns mer komplicerade typer av skruvmejslar och för var och en att det normalt kommer att vara en motsvarande förskjutning skruvmejsel. Till exempel, vissa skruvmejslar har löstagbara blad som kan ersättas med olika storlekar och typer för olika skruvar. Samma typ av offset skruvmejsel kan hittas, med ett fast handtag men utbytbara blad. Dessa är ofta säljs som kompletta uppsättningar som innehåller skruvmejseln tillsammans med ett antal flyttbladbitar.

En annan populär variant är en spärroffset skruvmejsel. Vid åtdragning av en skruv med detta, behöver användaren inte att bryta kontakt mellan bladet och skruven eftersom verktyget håller bladet stilla då vrida det i motsatt riktning. Detta är också en praktisk funktion när du arbetar med skruvar som i trånga utrymmen där vändradie på skruvmejseln är mycket liten. Dessa innehåller populärt utbytbara blad för ökad användbarhet och är byggda med en switch som vänder riktningen på spärrmekanism för att växla mellan medurs och moturs rörelser.