Att köpa begagnade och vintage kläder

October 14

Ett sätt att minska antalet nya kläder som du orsakar ska tillverkas, och därmed förbättra din gröna kvoten, är att köpa kläder från det förflutna. Massor av god kvalitet och knappt slitna kläder i secondhand, vintage och ideella butiker passa räkningen för något annat, och de är säkert bättre än att köpa nytt från en miljösynpunkt.

Det fina bli en konvertera till att köpa tidigare ägda kläder är att det passar perfekt inom tre Rs modellen att minska, återanvändning och återvinning. Även om kläderna kan ha gjorts av ohållbara material, hålla dessa kläder i utbudet och efterfrågan slinga minskar efterfrågan på tillverkarna att leverera en ny lager av ohållbara kläder - och det håller att groovy 1970 polyester skjorta ur deponin a tag till.

Raid garderoberna av dina äldre släktingar (med deras tillåtelse, förstås). Du kan hitta alla typer av pärlor som inte längre passar deras ägare, men att man kan renovera eller ändra för att passa dig - och de är gratis!

Det enda problem med vintage handla kläder är att räkna ut vilka återförsäljare som säljer äkta vintage kläder och vilka som säljer kläder gjorda för att se ut som vintage kläder. Skydda dig själv genom att forska stil och ålder av kläder som du är intresserad av så att du kan upptäcka uppenbara förfalskningar (plast knappar innan plasten var allmänt använd, till exempel, eller tyger som är olämpligt för eran). Börja med ideella butiker och marknader och online-auktion webbplatser. Ange vintage mode i din favorit sökmotor, och du hittar massor av butiker. Då forskning butikerna för att kontrollera deras rykte; var inte rädd för att fråga en företagare frågor som där butiken får sin kläder.

När du handlar för begagnade kläder i tegel och murbruk butiker, ta med kläder som du vill bli av med. Du kanske kan ordna en inbyte eller helt enkelt sälja objekten till samma butik som du köper från.