Hur väljer jag det bästa Vit Sugar?

October 8

Vitt socker är den vanligaste typen av strösocker används i vanliga hem. Det finns flera olika typer av socker, varav en del är bara säljs via återförsäljare inom matlagning branschen. Den bästa typen av beror på livsmedel som du använder det, samt dina personliga preferenser i smak och konsistens.

Tabell socker är allmänt tillgänglig i snabbköp, och används i hem och av amatörkockar för enkla recept. Denna typ av vitt socker är den finaste, vilket innebär att kristallerna är mindre. Den är idealisk för användning på olika livsmedel som en toppning eftersom den inte tillför bulk till redan gade rätter. Denna version är också lättast som att laga mat eftersom storleken på kristallerna gör det lätt att blanda med andra ingredienser.

Socker är liknande i smak till tabellen socker, men strukturen är råare. Vissa kockar föredrar att använda den här typen för att lägga till några bulk till särskilda rätter, såsom desserter. Större kristaller i grova socker är till hjälp för att göra lut, eftersom tabellen socker inte lägga tjockleken sådana recept behöver. Slip socker har ännu större kristaller än grova versioner, men den här typen används vanligen som en toppning stället för under tillagningen.

Vissa typer av vitt socker innehåller ännu mindre kristaller än vanliga bordssocker, inklusive bagare, frukt och ultrafina socker. Ultrafin socker innehåller den minsta av alla kristaller, följt av bagare och frukt. Mindre kristaller önskas av kockar och bagare som önskar sockret lösas upp snabbt i en viss recept. Dessa typer av sockerarter kan också ersätta strösocker hemma om du föredrar en finare konsistens. Florsocker, dock skiljer sig från vitt socker på det sätt som den bearbetas, liksom den övergripande strukturen.

Välja den bästa typen av vitt socker beror på recepten som du använder dem. Lätt hem recept behöver vanligtvis bara vanlig tabell socker, och kanske ibland florsocker. Mer invecklade recept kan kalla för mindre kristaller som löses snabbare, eller kanske tjockare vitt socker för mer märk texturer.

En annan faktor är kostnaden och tillgängligheten av vissa typer av vitt socker. Tabell socker är den mest tillgängliga och prisvärda av alla slag, så detta kan vara din bästa valet om du vill ha något grundläggande till en låg kostnad. Florsocker följer generellt andra till bordsversioner i fråga om kostnader och där den säljs. Andra typer av vitt socker är svårare att få tag på, och de är ibland uteslutande säljs till professionella kockar.

  • Vita sockerbitar.
  • Granulerat socker.