Vad är en Futon?

November 4

Futon är uttrycket amerikaner använda för att referera till den traditionella japanska strö systemet. Japanska använder ordet shikibuton, som betyder madrass. Den amerikanska konceptet utvidgas till en bredare definition, som omfattar antingen madrassen, eller konvertibla möblerna det sitter på, eller både och.

En futon fungerar som möbler under dagen och kan konvertera till en sovutrymme på natten. Det kan vara i form av en säng, soffa eller stol som ger en bekväm och robust utrymme för sittande eller sova. Vissa futon möbler levereras med träramar som kan vikas och sätta sätt att spara utrymme.

Futon madrasser är också konstruerad för att vara lätt vikas och förvaras åtskilt. De är oftast fyllda med bomull vadd, och finns i en mängd olika färger, storlekar och val av tyger. Många människor som är vana att sova på en futon rave om bra stöd för ryggen, och anhängarna speciellt uppskattar att den kan lämpligen flyttas utomhus för frekventa nyttiga airings.

Amerikanerna blev först intresserad av futon under tidigt 1970-tal, kanske på grund av ett ökat intresse för österländsk kultur eller på grund av billiga möbler tillhandahålls en ny heminrednings idé. Marknaden är fortfarande stark bland studenter, bor i lägenhet sparar på rymden, och första gången hem ägare. Men en futon kan också ge praktiska logi för besökare, vilket gör det till en idealisk komplement till alla håla eller extra rum.

Kvaliteten och styling av "American futon" har förbättrats dramatiskt sedan sitt första framträdande. Idag är dessa möbler gjorda av top-of-the line hårda träslag, med ditt val i en bred palett av träslag, från ek till mahogny.

Det har också skett förbättringar i futon madrasser. Medan tidiga versioner var oftast täckta med slitstarka men vanligt material, dagens madrasser och täcken finns i frodiga färger och val av tyger, från rika brokader till frodiga gobelänger. Köpet av en ny täckmantel för en soffa kan snabbt och ekonomiskt ge hela rummet ett helt nytt utseende.