Vad är författarens klipp?

November 5

Termen författarens klipp kommer från bruket att samla urklipp från tidningar och tidskrifter där en författare arbete har publicerats. Författarens klipp är även känd som "riva lakan," som anger sidor rivna direkt från publikationer som presenterar en författare arbete. Dock kan författar klipp också vara fotokopior av publicerade verk, till exempel kopior av sidor från en antologi.

Författarens klipp kan också innehålla länkar till artiklar, eller hela artiklar som har publicerats på nätet. Vissa frilansande skribenter skapar också personliga hemsidor fyllda med författarens clips, och direkta redaktörer till sina webbplatser för att granska tidigare publicerade verk. En sådan webbplats kan innehålla länkar, kompletta artiklar, och en lista över tryckta publikationer där författaren har varit med. Författarens clips eller länken till en författare hemsida allmänhet skickas tillsammans med ett personligt brev eller fråga när en författare lämnar arbetet för publicering.

När en frilansare lämnar arbete, bör han eller hon berättar redaktören lite om hans eller hennes skrivande erfarenhet, utbildning och kunskap om ämnet. Denna information är vanligtvis presenteras i ett personligt brev eller CV. En fråga kan också ingå, vilket egentligen är en undersökning för att se om författarens arbete är lämplig eller av intresse för publiceringen. Tillsammans med dessa poster, är författarens klipp presenteras också, så redaktören kan få en känsla för författarens skicklighet, kunskap och skrivsätt.

En frilansande skribent får bara en chans att göra ett gott intryck, så det är viktigt att leverera kvalitets författarens klipp när de lämnar arbetet för eventuell publicering. Det är bäst att lämna författarens klipp som är relevanta för artikeln frilansare hoppas att ha publicerat, när det är möjligt. Författarens klippen är mycket bättre än enkla skrivprov. Faktum är att vissa publikationer, både online och skriv ut, endast fungerar med tidigare publicerade författare.

Även om det finns publikationer som arbetar med nya författare, leder trycket att samla författarens klipp ofta börjar frilansare att arbeta gratis bara för att få några förlags poäng under sitt bälte. Nya skribenter bör tänka två gånger om att göra så, eftersom betald författarens klipp inte bara göra ett bättre intryck men också bygga upp förtroende.

  • Författarens klipp kan komma från publicerade tidningsartiklar.
  • Skribenter kan fästa artiklar från tidningar som publicerades i det förflutna.