Vilka är de olika typerna av Pit Bike erna?

August 20

Ungefär som fullstora motorcykelmotorer, är grop cykel motorer mätt i cc eller kubikcentimeter. Siffran hänvisar till hur mycket förskjutning en av cylindrarna kan orsaka, eller hur mycket luft och bränsle i cylindern kan driva igenom motorn när den kretsar en gång. Ju mindre nummer, desto mindre kraftfulla Gropen cykelmotorer vara. Pit cykelmotorer varierar i allmänhet från ca 25cc till 100cc, men andra storlekar existerar beroende på ägarens behov. Eftersom pit cyklar i allmänhet används för att navigera pit områdena motorcykeltävlingar, behöver motorerna inte vara mycket kraftfull, men sedan de infördes, har grop cyklar också använts för tävlingsbruk, vilket nödvändiggör mer kraftfulla motorer.

De flesta grop cykel motorer är tvåtaktsmotorer. Detta innebär en kolv kretsar två gånger under förbränningen snarare än fyra gånger. En tvåtaktsmotor är generellt mer kraftfull än en fyrtaktsmotor, men det brinner också genom bränsle snabbare och kommer att orsaka mer slöseri avgaser. De flesta mindre motorer såsom gräsklippare motorer eller motorsågsmotorer är två stroke och grop cykel motorer är inte annorlunda. Med hjälp av en tvåtaktsmotor istället för en fyrtaktsmotor innebär mer kraft i en mindre motor, och mindre tillverkningskostnader eftersom färre material och teknik är nödvändigt att göra en tvåtaktsmotor arbete.

Vissa grop cykel motorer är inte bensindrivna alls. Tidiga racing versioner av motorerna var elektriska, drivs av batterier som är tillräckligt stora för att låta motorn köras under en längre tid. Dessa typer av motorer har generellt blivit föråldrat, eftersom gasdrivna motorer är mer kraftfull och bekvämare att köra. Elektriska motorer behöver laddas, vilket innebär en elektrisk källa är nödvändigt, medan gasdrivna motorer behöver inte laddas och kan tankas enkelt med gas lagras i en bärbar gas burk.

Vissa åkare kommer att sätta mer kraftfulla motorer i sina pit cyklar. Det är inte ovanligt att installera en 200cc motor på en grop cykel, även om sådana motorer är kraftfulla nog att driva den lilla cykeln vid höga hastigheter, vilket innebär riktiga säkerhetsåtgärder bör vidtas. För mindre individer såsom barn, en 25 till 50cc motorn är tillräckligt för att driva motorcykeln vid måttliga hastigheter. Tyngre grop cyklar, såsom de som imiterar chopper cyklar, kan vara tung nog att en större motor är nödvändig för att köra det ordentligt, men i de flesta fritids tillämpningar, en liten till medelstor grop cykel motor räcker.