Vad är ursprunget till termen "Hoosiers"?

August 23

Hoosiers är en term som används för att hänvisa till invånarna i delstaten Indiana, ytterligare populariserades av den prisbelönta 1986 basket filmen "Hoosiers." Termen har dock använts sedan början av 1800-talet; Det var då som Indiana började använda smeknamnet The Hoosier staten. Trots sin popularitet, har ursprunget av begreppet Hoosiers alltid varit föremål för debatt, dess etymologi berikas av flera vilda och fascinerande teorier.

Enligt Jeffrey Graf, bibliotekarie vid Indiana University, ordet Hoosier härstammar troligen som en nedsättande term i höglänt South - bestående stater som North Carolina, Tennessee, Virginia, Kentucky och West Virginia - används för en klumpig, ungraceful personen låg ekonomisk status, inte olik den villkor kracker, redneck, hick, och white trash. Därifrån flyttade Hoosier till Ohio Valley-regionen, där det användes för människor i södra Indiana förmodas vara ouppfostrad på sätt och utseende. Så småningom, termen utvidgas till hela staten och kasta sin ursprungliga nedsättande innebörd.

En annan anmärkningsvärd teori var från Jacob Piatt Dunn, en historiker som specialiserat sig på Indiana historia. Han föreslog att ordet Hoosier kan spåra sitt ursprung till den saxiska ordet "hoo." Den användes för klippan, ås, kulle, eller en stenig höjd och han trodde att det fortfarande användes i England. I själva verket, en sådan teori födde idén att Hoosier kom från folket i höglänta södra eftersom de var till stor del av brittisk härkomst.

Flera andra teorier finns, om än små. Pugilistisk Indiana Rivermen blev känd som "hushers" eftersom de var oerhört framgångsrika i att tysta sina fiender med slagsmål. Byggnadsarbetare som ansvarar för Louisville och Portland Canal i Louisville, Kentucky, kallades "Hoosier s Män" efter deras handledare, Samuel Hoosier. "Hoosa" var en indian ord för majs, "Hoose" var en engelsk term för en sjukdom boskap, och "Hussar" var en term för lätt kavalleri av serbiska ursprung som används i stor utsträckning i Europa och Latinamerika under det 19: e århundradet. Det finns också förkunnelsen "Huzzah!" yttrades efter hävdar seger i ett slagsmål.

Av alla de teorier som finns för ursprung Hoosiers, dock en av de mer roliga och kära är sluddrande av gräns skämten. Någon försöker identifiera en annalkande besökare på avstånd förr i världen brukar skrek "Vem är det?" som så småningom lät som "Who'sh 'ere?" På grund av detta ord sluddrande, kom sådant land folk att kallas Hoosiers. En annan lustiga förklaringen kom från Indiana poeten James Whitcomb Riley, som skojade om att bråk i Indiana inblandade så mycket öron bitande och avskärande att frasen "Vems örat?" blev vardagsmat.

Oavsett dess ursprung, Hoosiers först dök upp i print 1833, och termen fastnat. Från basket lag och idrotts maskotar till företag - både inom staten och utanför det - termen oupplösligt förbunden med delstaten Indiana. Trots populariteten av andra statliga smeknamn i USA, kan utan tvekan få konkurrera Den Hoosier staten.