Vad är en Air Soffa?

August 21

En luft soffan är precis vad det låter som; en soffa som är fylld med luft i stället för de traditionella material. En luft soffan är gjord av plast, vanligtvis polyvinylklorid (PVC) eller polyuretan, och blåses av användaren med munnen, en luftpump eller en hårtork. Luftfyllda möbler har länge varit ett populärt val för barn rum, sovsalar, eller något rum med mod, minimalistisk inredning, men med den senaste tidens ökning av stilar, inklusive stoppade versioner, har en luft soffan blir ett bra alternativ för nästan varje inställning .

Luft soffan har ett antal fördelar jämfört med traditionella möbler. Det erbjuder betydande kostnadsbesparingar, med en typisk luft soffa kör 60 eller $ 70 (USD). Luftfyllda möbler sparar också på plats. För dem som flyttar ofta eller har begränsat utrymme, till exempel studenter, är den lätthet med vilken en luft soffa kan monteras eller demonteras en stor fördel. Luft soffor är också perfekt att ta med ut för gäster eller fester, och de lagrar kompakt på baksidan av en garderob eller under ett skrivbord när den inte används.

Luften soffan är perfekt för barns dekor, inte bara på grund av dess roliga utseende och de många ljusa färger och barnvänliga stilar tillgängliga, utan också för att det gör sanering lätt. Spill tas bort lätt, och en nedsmutsade luft soffa kan enkelt spolas av i trädgården. Även stoppade versioner är lättare att rengöra än traditionella möbler, eftersom locket kan kastas i tvätten eller tas till en renare.

Luft soffan har också miljöfördelar. Den mängd material som används reduceras med omkring 85% från den som erfordras för att tillverka traditionella möbler. Detta skär ner på avfall, bevarar resurser, och gör för en effektivare tillverkningsprocess. Luft soffan är också gjord av återvinningsbart material, och vissa tillverkare har gjort en övergång till mer miljövänliga polyetenplast.

Även om många tänker på luften soffan som en tillfällig möbel som inte kommer att stå upp för regelbunden användning under åren, de nyaste luft soffa modellerna använder sig av flera luftfyllda celler för ökad fasthet, komfort och hållbarhet. Om en enda cell är skadad, är pjäsen fortfarande användbar. Många luft soffor kommer med klädsel, men separata omslag finns också, så luften soffan kan anpassas för att passa ett brett spektrum av dekorteman.