Att veta när man ska ringa veterinären för din häst

July 21

Inte varje häst krämpa kräver desperata telefonsamtal till närmaste veterinär. Du kan hantera vissa problem hemma, eller åtminstone övervaka dem innan det samtalet. Här finns tecken att titta efter när din häst verkar under vädret. Om din häst har en eller flera av dessa symtom, är villkoret en nödsituation som motiverar ett samtal till - och en möjlig besök från veterinären:

 • Blödning: Om din häst blöder kraftigt från någon plats på hans kropp, försök att sätta press för att stoppa flödet. Även om du kan stoppa blödningen, ringa veterinären.
 • Blod i urinen: Om du ser din häst kissar blod, är en svår infektion eller blåsskada en möjlighet.
 • Kvävning: En häst är kvävning om han hostar och salivates med huvudet ner medan vattnig mat lämnar hans näsa och mun, backar bort från sin mat, agerar oroliga, och / eller sväljer upprepade gånger. En häst drosslar livsmedel när instängd i matstrupen. Maten inte blockerar luftvägarna, så att hästen fortfarande kan andas, men du fortfarande måste ringa veterinären direkt. Den fångade mat kan orsaka skador som resulterar i ärrbildning och efterföljande förträngning av diametern av matstrupen. Denna förträngning orsakar hästen att vara mer benägna att kvävning i framtiden.
 • Kolik: Om din häst svettas ymnigt, ligger ner och stiga upp, krafsar i marken, står med benen utsträckta, rullande, och / eller bita på hans mage, är djuret lider kolik. Ta hästens mat och leda hästen runt på en promenad tills veterinären anländer.

Inte alla kolik symtom är allvarliga. Om du ser din häst beter sig på ett sätt som tyder på att han kan ha även mindre magont, bör du ändå ringa en veterinär.

Om du ser några tecken på kolik, men är osäker på om din häst är faktiskt sjuk, är ett bra sätt att berätta att erbjuda honom en morot. Ingen frisk häst någonsin vänder ner en morot. Om din häst vägrar det, han lider av buken ångest eller något annat hälsoproblem och behöver se en veterinär direkt.

 • Diarré: Svår, mycket vätska, illaluktande diarré kan vara livshotande.
 • Feber: En häst normala kroppstemperatur varierar mellan 99 grader F (37.7 grader C) och 101,5 grader F (38,6 grader C). Om din hästs temperaturen är betydligt över eller under det normala intervallet, du har en nödsituation.
 • Oförmåga att stå: En häst som inte vill eller inte kan stå upp är en mycket sjuk häst. En häst som vacklar eller har svårt att hålla sig på benen är också i en nödsituation.
 • Skade: Skador som är djupt eller som utsätter benet är nödsituationer, liksom sticksår, som lätt kan bli infekterade. Du bör också kontakta din veterinär om en mindre allvarlig skada som inte kräver suturer börjar se infekterat.
 • Mödosam andning: Snabb andning, raspiga andedräkt, eller tung hosta kan vara livshotande för en häst.
 • Smärtsam öga: Ring veterinären om en eller båda av din hästs ögon plötsligt blir teary, håller hästen locken delvis eller helt stängd, är röd den vita delen av ögat, eller ytan av ögat är grumligt.
 • Vägran att äta: När en häst inte kommer att äta, du är ofta ser ett tecken på allvarlig sjukdom eller möjligen mild kolik.
 • Svår smärta: En veterinär bör omedelbart undersöka varje häst som verkar ha svår smärta i någon del av sin kropp.
 • Ansträngande: Om din häst är ansträngande att uträtta sina behov eller kissa och ingenting eller mycket lite passerar ut, en intestinal eller urinrörs stopp kan.
 • Svullnad: Varje del av kroppen är svullen och varm vid beröring.