Vad betyder en sociologi som huvudämne Study?

December 7

Sociologi är studiet av det mänskliga samhället och hur det formas av och påverkar individer och grupper. Någon som söker en sociologi stort kommer att studera ett brett spektrum av ämnen, inklusive psykologi, ekonomi, straffrätt, etik, forskningsmetodik och matematik. Efter två år av allmänna studier, kan en sociologi stort väljer att koncentrera sig på en viss aspekt av sociologi, såsom straffrätt eller offentlig förvaltning.

En sociologi stor krävs normalt att ta flera grundläggande klasser som ger en bred översikt över de viktigaste grenarna av sociologi. Dessa kurser kan omfatta teorier om samhället, forskningsmetodik och kvantitativ analys. Området sociologi är forskningsintensiv, och eleverna kan räkna med att studera statistik och hur man ska tolka data. En tung vikt kommer troligen att läggas på forskningsprotokoll för både klassrum och fältarbete.

Flera klasser i psykologi krävs ofta av sociologi som huvudämne. Vanliga kurser inkluderar sexualitet, könsskillnader och fördomar, och deviancy. Många sociologi studenter väljer att fokusera på en karriär inom rådgivning och kommer att ta många kurser i psykologi. En sociologi stort intresserad av en karriär inom rådgivning kan välja att föra en Mastera € s examen.

Straffrätten är också ett populärt koncentration eftersträvas med sociologi som huvudämne. Många som söker karriär inom brottsbekämpning tjäna grader i sociologi. Typiska jobb tillgängliga för en sociologi stor inkluderar brottsbekämpning agent, övervakare, kriminalvård officer och offentlig försvarare. Som sådan, kan studiekurser inkluderar offentlig förvaltning, straff, etik och det straffrättsliga systemet.

Många offentliga administratörer som arbetar i olika kapaciteter för statliga enheter har grader i sociologi. De kommer att ha tagit kurser i stadsutveckling, rasrelationer, nationalekonomi, invandring, och fattigdom och rikedom. Det blir allt vanligare för dem som söker en karriär inom den offentliga förvaltningen för att studera miljöfrågor som rör samhället och styrande.

Undervisning är också en populär karriär område för sociologi större. De med en bachelorâ € s eller Mastera € s examen i sociologi ofta hitta arbete som gymnasielärare som undervisar ämnen som samhällskunskap eller geografi. Deras breda studier kvalificerar sociologi stora företagen att lära en mängd olika ämnen på grundskolan och gymnasiet.

Många sociologi majors är intresserade av forskning och undervisning på universitetsnivå. En doktorsexamen i filosofi (Ph.D.), vilket kan ta upp till åtta år att uppnå, krävs normalt att undervisa på universitetsnivå. Universitetsprofessorer bedriva normalt forskning inom sitt område tillsammans med deras undervisning, och sociologi majors har en stark bakgrund inom metoder och forskningsdata analys.

  • Sociologi majors kan gå vidare till undervisningsämnen som samhällskunskap eller geografi.
  • Vissa sociologer studera och ge råd i frågor som är relaterade till stad eller landsbygd fattigdom.
  • Kurser i sexualitet och könsskillnader är vanliga för att studera sociologer.