Vad är Winter Vita Hamsters?

December 8

Vinter vita hamstrar är små nattaktiva gnagare som tillhör Phodopu släkte som den Cricetinae familjen. De är mycket mindre än de flesta andra hamsterarter och har ovanliga markeringar. Med deras fyllig temperament och liten storlek, har de blivit populära husdjur, men är också benägna att flera olika sjukdomstillstånd. Denna typ av hamster är också känd som den Phodopus sungorus, ryska vintern vit hamster eller dvärghamster.

Hamstrar i denna genus är ungefär hälften så stor som andra hamstrar, bara 3-1 / 2-4 inches (8 till 10 cm) lång, och har en unik förmåga att ändra färg under olika årstider. Vinter vita hamstrar är oftast grå under större delen av året med en svart rand ner ryggen och lurviga fötter. Medan standard grå typ vänder sig till vitt på vintern, två mutationer existerar också. En sort, vet som vinter vit pärla, stannar vit hela året med en permanent svart rand, grå öron och svarta ögon. Den andra kallas safir, som har en ljusgrå päls med ett spår av blått.

En typisk hamster bur är oacceptabelt för vintern vita hamstrar; eftersom de är så små, kan de glida mellan trådarna och flykt. För att garantera deras säkerhet, bör de hållas i ett akvarium. De är inte de bästa husdjur för små barn trots att de är bland de vänligaste hamster sorter. Med sin ringa storlek och snabba rörelser, kan de lätt vicka ut ur en liten childâ € s handen.

Dessa typer av hamstrar inte kräver en hel del omsorg, så de är ett bra första husdjur för äldre barn. De kan matas frön, grönsaker och spannmål utöver kommersiella hamster mat. Färskvatten bör alltid vara tillgänglig, och deras strö bör bytas ofta för att undvika lukt. Ceder eller tall träspån ska aldrig användas för strö eftersom de kan splittras och skada de hamstrar fötter. Cedar reagerar också med urin för att skapa giftiga ångor.

Liksom andra hamster arter, kommer den kvinnliga vintern vita hamster till värme alla dagarna. Efter en mycket kort dräktighet period på endast 16 dagar, hon brukar föda minst åtta valpar. Honan parar igen så snart ett dygn efter förlossningen.

Vinter vita hamstrar kan drabbas av flera olika medicinska problem. Genetiska störningar på grund av inavel och hybridisering närvarande de största problemen för dessa små gnagare. De är också benägna att dålig syn, allergier, infektioner, och diabetes. Även friska hamstrar kortlivat dock, och oftast överlever inte mer än 2 till 3 år.

  • En vintervit hamster.