Vad betyder "Bring It On" Mean?

December 4

Den säger "bring it on" är en förlängd version av "få det," i princip betyder "Jag är redo", eller att högtalaren är säker i sin förmåga att vinna en utmaning. Till exempel, när någon säger: "Jag kan göra mål bättre på detta test än du," den challengee kan säga, "Bring it on!" Som svar. Denna slang idiom kan sägas på ett lekfullt sätt eller som en uppmuntran till våld. En ökända version av frasen sades av förre USA: s president George W. Bush som svar på militanta i Irak attacker amerikanska trupper. I populärkulturen finns en film med samma namn, med konkurrenskraftiga cheerleaders som uppmuntrar sina motståndare för att få det.

Det finns flera versioner av "bring it on", inklusive "föra det", "föra dem vidare," och "ta med dina grejer." Andra varianter av ordspråket är "visa mig vad du har fått", "gör din värsta , "och" gå till den. "De har alla betyda väsentligen samma sak och kan användas i en mängd olika informella situationer. Det är inte alltid som en vänlig utmaning; i själva verket, "bring it" följs ofta av svordomar eller förolämpningar när nämnda under konflikter. I allmänhet är det inte används i formella situationer där människor kan helt enkelt säga "Jag accepterar din utmaning" eller "Jag kan göra det här" istället.

År 2003, George W. Bush uppmanade militanter i Irak att anfalla amerikanska trupper genom att säga "föra dem vidare." Hans tal var tänkt att förmedla att amerikanska trupper är tuffa och kan vidta kastades på dem. Sammantaget var hans tal tänkt att ingjuta hopp om att Irak så småningom skulle bli ett fritt land som drivs av irakier och att USA inte skulle dra sig förrän matchen var klar. Talet och särskilt uttrycket "sätta dem på" var mycket kontroversiellt, men eftersom de amerikanska trupperna var i en farlig situation.

Filmen Bring It On, även känd som Cheers! I Japan, ibland krediteras som ursprunget till ordspråket, men det bara tjänat till att ytterligare popularisera den. Experter har misslyckats med att fastställa den exakta ursprunget till uttrycket eftersom det är en otroligt vanligt slanguttryck. Vissa människor spekulerar i att det började i kampen sporten boxning. Boxare brukade säga "sätta honom på" att acceptera en utmaning. Det är inte heller känt var i världen frasen härstammar, även om det är vanligt i Nordamerika.

  • En populär film som heter "Bring It On" funktioner cheerleaders som uppmuntrar sina motståndare för att få det.
  • "Bring it on" kan användas som ett sätt att möta fysiska utmaningar.
  • Många människor frasen "Bring It On" började i boxning.