Vad är Bomullshibiskus?

December 10

Bomullshibiskus är en dekorativ buske som växer naturligt i Kina och Ostasien. I klimat som har varma somrar och varma vintrar, kan anläggningen växa till höjder (3,7-4,6 m) 12-15 fot med vedartade stammen. Mer tempererade klimat producerar vanligen ett fler trunk buske (1,8-2,4 m) 6-8 meter i höjd. Bomullshibiskus noteras för storleken på sina blommar, några närmar 6 tum (15,2 cm) i diameter. Andra namn för anläggningen är förbunds steg, bomulls rosemallow och föränderliga ros.

I de flesta klimat, kommer anläggningen att erbjuda kontinuerlig blomning från sommaren genom tidig höst. Blommor av de Bomullshibiskus kan visas var för sig eller i dubbel och i allmänhet är skålformad. De blommar öppna vita och ändrar färg till djupt rosa och slutligen magenta över en en- till tredagarsperiod. Denna process möjliggör för en enda buske att visa blommor av tre olika färger samtidigt.

De ljusa gröna blad av Bomullshibiskus är 5-7 inches (12,7-17,8 cm) i längd med framträdande nerver. Dess djupt flikiga blad har en kurs textur, som är luddig på undersidan. Bladen visas på långa, smala stjälkar arrangerade växelvis längs grenarna. Utanför tropikerna, leafs anläggningen ut snabbt i början till mitten av sommaren och droppar sina blad på vintern.

Liten eller ingen beskärning behövs, och anläggningen kommer naturligtvis att växa in i en typisk oval form ca 10 fot (3,1 m) vid dess bredaste spridningen. Bomullshibiskus föredrar full sol men tål halvskugga väl. Anläggningen är mycket jord tolerant så länge som det finns god dränering. I rika, väldränerad jord, kan busken vara anmärkningsvärt torktåliga. Denna hibiskus är särskilt känsliga för skador från whiteflies, bladlöss och andra skadedjur trädgård.

Förökning är oftast genom sticklingar rotade i antingen mark eller vatten. Detta kan göras när som helst, men de bästa resultaten har noterats från sticklingar tagna i början av våren. Växande växten från frö är generellt framgångsrik, även om man måste vara uppmärksam för att börja odla tidigt på säsongen. Tillräcklig tid måste tillåtas för utveckling innan vintern väder sätter in. Detta skulle inte vara en ersättning i tropiska klimat, där anläggningen är i huvudsak vintergröna.

I landskapsarkitektur, är Bomullshibiskus ofta användas som en fristående exemplar på grund av sin storlek och imponerande blommar. Den buske skulle göra en attraktiv display, ger skugga till vald marktäckare. Gruppera den med andra växter för att bilda en levande vägg eller Privacy Screen är en annan mycket gångbart alternativ.