Vad är Mascarpone?

June 12

Mascarpone är en intensivt rik italiensk trippel cream dessertost. Det verkar ofta i Tiramisu, men också ätit vanligt eller som används för att klä upp söta frukter. Denna typ av ost är lätt tillgänglig i specialbutiker och de flesta marknader, och många kockar har lärt sig att en liten mängd av den söta, rika ost går långt. Det är ibland förväxlas med cream cheese, en annan mjuk ost, men de två är tekniskt annorlunda.

Kockar kan också använda mascarpone i salta tillämpningar, blandas med kryddor och sprids på bröd. Den rika ost lämpar sig väl för salta ost tortes, och ibland blandas med Gorgonzola och andra starka salta ostar som ska spridas på kex eller bröd. Särskilt i Italien, är det mycket populärt i salta rätter. Den höga fetthalt ost i allmänhet äts mycket ung, och är ofta liknas vid yoghurt eftersom de två produkterna används liknande tillverkningsprocesser.

Mascarpone har gjorts i Italien i århundraden, och tros ha sitt ursprung i Lombardiet, där den spelar en viktig roll i en stor del av köket. Rötterna till namnet är oklara, men är troligen relaterade till den process som används för att göra det, vilket liknar den teknik som används för att göra ricotta. Mascarpia, i den lokala dialekten, betyder ricotta, med ordet "mascarpa" används för att hänvisa till mejeriprodukter tillverkade av vassle.

För att göra denna ost, är mjölk fick stå under ca 24 timmar och därefter grädden skummas av i stora dubbla pannor och upphettas medan den blandas med en svagt sur kultur. Blandningen fick stå medan den tjocknar och vasslen faller ut, och då är det pressas i cheesecloth under ytterligare 24 timmar för att pressa ut något ytterligare vassla. Efter detta kan osten förpackas för försäljning. Till skillnad från många andra ostprodukter, är den lämplig för vegetarianer eftersom löpe inte används.

Mascarpone är en mycket mjuk, bredbar ost som liknar färskost i konsistens men det tenderar att vara mycket jämn, och en blek grädde i färg. Många tillverkare använder sommarmjölk, som är sötare och har fler blommiga noter, utlåning osten en söt och komplex doft. Vissa mejerier kommer att mata sina kor dieter hög i blommor och örter för att ge osten en mycket frisk smak. Osten är onekligen läcker, att vädja till fett receptorer på tungan i en mängd olika kulinariska inställningar.

Vissa människor mispronounce namnet på denna ost som marscapone, vilket har lett till viss förvirring över den korrekta stavningen och uttalet av ordet. Liksom ord i många andra romanska språk, är namnet uttalas mycket som det som stavas, med alla konsonanter som tydligt uttalas.

  • Mascarpone förekommer ofta i tiramasu.
  • Mascarpone är en mycket rik, italiensk gräddost används i desserter.
  • Vissa producenter mejeri foder örter och blommor till sina kor, en teknik som sägs producera mycket färskost.
  • Gorgonzola ost, som kan blandas med mascarpone att göra ett uppslag.