Vilka är fördelarna med Pygeum och Saw Palmetto?

July 16

Pygeum och Saw Palmetto är kosttillskott som används för prostata hälsa. Som män ålder, kan prostatakörteln förstora, bromsande urinröret och blockerar flödet av urin. Ett flertal studier har indikerat att bäret liknande frukter av Saw Palmetto och barken av Pygeum trädet är effektiva för att minska svullnad och inflammation i prostatan. Pygeum och Saw Palmetto agera för att mildra trycket på urinröret, vilket gör en mer normala flödet av urin.

Saw Palmetto är en liten palm hemma i kustområden i sydöstra USA. Den fruktköttet har använts som en tonic sedan 19-talet för att stärka kroppen och används främst idag för att gynna prostatakörteln. Den har anti-inflammatoriska och vätskedrivande egenskaper, vilket gör det effektivt för symtomen av en förstorad prostata.

Effektiviteten av sågpalmetto tillskott för att minska prostataförstoring har påvisats i kliniska prövningar. Även om det är föreskrivna för förstorad prostata i vissa länder, det finns som ett komplement och sålt över disk i andra. Den exakta metoden för dess funktion är inte helt klarlagd. Viss forskning tyder på att komponenter i Saw Palmetto kan minska negativa effekter av hormoner i prostatan. Dess diuretiska åtgärder öka flödet av urin.

Native till Afrika, är Pygeum trädet en liten vintergrön. Barken på trädet skördas och används främst för att lindra symtomen av en förstorad prostata. Det finns en viss oro för att trädet kan bli utrotningshotade i naturen, och brist har lett till utvecklingen av kommersiella trädodling. Tills detta är helt etablerad, vissa naturläkare rekommenderar att du använder Pygeum först efter andra örter har utan framgång försökt.

Kliniska studier har visat att Pygeum bark extrakt ger positiva fördelar för en förstorad prostata. Det är föreskriven för tillståndet i vissa länder medan det i andra finns som ett kosttillskott. Den barkextrakt verkar fungera genom att öka Glanda € s sekret, minska kolesterol i körteln och genom att blockera de negativa effekterna av testosteron på prostatan.

Med Pygeum och såg Palmetto tillsammans tillsammans med andra näringsämnen och örter kan hjälpa till att minska symtomen av en förstorad prostata. Ytterligare tillskott som rekommenderas är brännässla, fräken och pumpafrön. Många örter har diuretiska och anti-inflammatoriska egenskaper används också. Näringsämnen befunnits användbara innefattar zink, selen, omega-3 essentiella fettsyror och det röda pigmentet i tomater och andra frukter, som kallas lykopen.

Prostataförstoring börjar vanligtvis drabbar män i 40-årsåldern. Symtomen inkluderar svårigheter att urinera, känsla tryck och täta uppmanar att urinera. Nattetid resor till badrummet kan också öka. Prostataförstoring inte orsakats av cancer eller inflammation på grund av infektion kallas godartad prostataförstoring (BPH). Både Pygeum och Saw Palmetto rekommenderas som förebyggande kosttillskott samt effektiva behandlingsalternativ.

  • Många män använder Saw Palmetto för att behandla en förstorad prostata.