Anpassad Navigation menyer i Twenty Ten Wordpress Theme

August 28

Navigering menyer lista länkar visas på din webbplats. I Twenty Ten temat, kan du definiera navigeringsmenyer på din webbplats via den inbyggda menyer funktion i Wordpress. Dessa länkar kan länka till sidor, stolpar, eller kategorier på din webbplats, eller de kan länka till andra webbplatser. Ge minst en navigeringsmenyn på din webbplats så att läsarna kan se allt webbplatsen har att erbjuda. Att ge besökarna med en länk - eller flera - för att klicka är i linje med peka-och-klicka anda webben.

Menyerna funktionen är redan inbyggt i standard Tjugo Tio Wordpress tema, så du behöver inte oroa dig för att förbereda ditt tema för det. Inte alla teman har denna funktion tillgänglig men eftersom du måste lägga till stöd för det i temafunktioner filen.

Ungefär som dra-och-släpp-widgetar funktion som gör att du kan justera delar av webbplatsen utan att veta knappast någon kod, erbjuder menyer funktionen ett enkelt sätt att lägga till och ordna en mängd navigerings länkar till din webbplats samt skapa undermenyn barer (om ditt tema erbjuder flera menyområden).

 1. Välj Utseende → Menyer på instrumentpanelen.

  Den Menyer öppnas på din Wordpress Dashboard.
 2. Skriv ett namn i Menynamn rutan och klicka på knappen Skapa Menyn.

  Anpassad Navigation menyer i Twenty Ten Wordpress Theme

  Den Menyer sidan laddar om med ett meddelande som talar om din nya meny har skapats.

 3. Lägg till nya länkar till din nyskapade menyn. Wordpress kan du lägga till nya länkar till menyn på tre sätt:
  • Anpassade Länkar: I fältet URL skriver du URL till den webbplats som du vill lägga till (till exempel skriver http://www.google.com). Skriv sedan namnet på den länk som du vill visa i din meny i fältet Text (i det här fallet, skriver Google). Klicka sedan på Lägg till knappen Meny.
  • Sidor: Klicka på Visa Alla länken för att visa en lista över alla de sida (s) du har för tillfället publiceras på din webbplats. Markera kryssrutan bredvid de sidnamn som du vill lägga till din meny och klicka sedan på Lägg till knappen Meny.
  • Kategorier: Klicka på Visa Alla länken för att visa en lista över alla kategorier som du har skapat på din webbplats. Markera kryssrutan bredvid kategorin namn du vill lägga till i menyn och klicka sedan på Lägg till knappen Meny.
 4. Granska dina menyval till höger på sidan.

  När du lägger till nya menyalternativ, kolumnen till höger på menyerna sidan fylls med dina menyval.
 5. (Valfritt) Redigera dina menyval genom att klicka på nedåtpilen till höger om menyalternativet namnet.
 6. När du är nöjd med dina menyval, klicka på Spara knappen Meny på den högra sidan, högst upp på menyerna sidan.

  Ett meddelande som bekräftar att den nya menyn har sparats visas.

Du kan skapa så många menyer som du behöver för din webbplats. Även huvudmenyn (som bestäms i Utseende → Menyer → Tema Platser → huvudmenyn) visas under rubrik bild på Twenty Ten temat, meny widgetar finns tillgängliga som gör att du kan visa andra menyer som du har skapat i olika delar av din webbplats, till exempel sidofältet eller sidfoten.

När du har sparat din navigeringsmenyn kan du använda dra-och-släpp-gränssnitt på menyerna sida att ordna dina menyalternativ genom att klicka på ett menyalternativ med musen, dra den till önskad plats, och sedan släppa musen för att slutföra sin positionen.

Dessutom kan du skapa undersidor enligt toppnivå menyalternativ genom att flytta menyalternativ något till höger och nedanför dem. Sidor kan vara särskilt praktiskt för webbplatser med massor av sidans innehåll, eftersom de gör att du kan undvika att belamra navigeringsfältet och organisera innehåll logiskt. Var noga med att klicka på Spara knappen Meny för att säkerställa att alla ändringar du har gjort i menyn sparas och tillämpas på din webbplats.