Vilka är för- och nackdelar med Plastic Rännor?

June 23

Plast rännor är ett alternativ när det gäller att installera rännor på ett hem. Liksom allt annat, de har sina har fördelar och nackdelar. De är lätta att installera, billigt, och kommer aldrig rostar. Å andra sidan, de kan också lätt skadas av tunga stegar eller trädgrenar. Många plast rännor har också en tendens att försämras eller bli försvagade efter långvarig exponering för UV-strålar, ålder eller kalla miljöer.

Till skillnad från vissa typer av rännor, såsom sådana tillverkade av stål eller aluminium, plast rännor är typiskt mycket lättare att installera. De är mer lättviktig, vilket bidrar till att göra dem lättare att bära upp en stege. Även många plast gutter kit knäppa helt enkelt ihop. Några metall rännor kan vara mycket tunga, vilket kan göra dem ganska svårt att genomföra, särskilt upp en stege. Metall stuprör kan också behöva nitade eller lödas ihop.

Plast rännor är oftast billigare än andra typer av rännor. Stål och aluminium rännor kan kosta nästan dubbelt så mycket som plasthängrännor och koppar rännor kan kosta upp till fyra gånger så mycket. Kostnaden beror emellertid vanligtvis på märket på takrännsystem som köps och där det köps från. Genom att shoppa runt och jämföra priser, är en gör-det-självare mer sannolikt att hitta det bästa erbjudandet.

Till skillnad från vissa metall rännor, kommer plasthängrännor inte rostar. Ett stort problem med vissa rännor stål är deras tendens att rosta. Stående vatten, eller bara långvarig exponering kan orsaka en del av dessa rännor rosta igenom orsakar hål i rännstenen. Dessa hål kan släppa vatten passera, som så småningom kan leda till skador på ett hus, eller översvämningar.

Även plast rännor är enkla att installera, billigt, och kommer inte att rosta, de har sina nackdelar. Vissa kan vara ganska tunn, och de kan lätt skadas av en tung stege eller fallande trädgrenar. Detta kan vara ett problem om det någonsin ett behov av att få in ett tak, eller om det finns höga träd nära huset.

Försämring kan också vara ett annat problem med rännor tillverkade av plast. Många av dessa kan försämras efter långvarig exponering för UV-strålar. Detta kan leda till rännorna blir svaga och eventuellt bryta. En plast rännstenen kan också få spröda med åldern och i kallt klimat. Vissa kan bli knäckt och bryta efter för många säsonger av extremt kallt väder på grund av att expandera och upphandlande under låga temperaturer. En ansamling av is kan också bidra till sprickbildning av några plast rännor.