Vad är Bok Choy Stir-Fry?

September 21

En bok choy stek är en grönsak maträtt som är vanligt i asiatiska köket. Bok choy, som också kallas kinakål, är en av de viktigaste ingredienserna i denna typ av stek. Andra grönsaker, som broccoli eller bambuskott kan också ingå i denna maträtt, dock. Kyckling, fläsk, nötkött, eller skaldjur är också vanligt förekommande i en bok choy stek. Liksom andra typer av stek, är bok choy stek tillagas vid hög värme i olja och kryddor.

För att göra bok choy stek behöver kocken antingen en stor stekpanna eller en wok. En wok är den föredragna bit kokkärl eftersom formen på pannan håller värmen koncentreras i dess centrum. Wok är tänkta att kokas på en hög värme och måste hållas i ständig rörelse genom att vrida och gungade så att de inte brinner. Även om det är möjligt att laga en choy stek i en annan typ av panna, är det svårt att göra detta vid en tillräckligt hög värme för att hålla choy krispig.

Wok och matolja som används för stek bör värmas innan bok choy och övriga ingredienser tillsätts. När oljan är varm, kan kryddor såsom varm paprika, soja, ingefära, teriyaki, risvinäger och sesamsättas och tillåtas att laga något. Efter detta, kan köttet tillsättas, följt av bok choy och andra grönsaker. Vid tillagning både kött och grönsaker, är det oftast nödvändigt att börja laga köttet först eftersom grönsakerna bara ta ett par minuter att laga mat. I enkla rätter, kan bok choy vara uppståndelse stekt ensam eller med lite soja och vitlök.

En bra bok choy stek innehåller högkvalitativa bok choy. Denna anläggning är en variation av kålrot och är i samma familj som broccoli och kål. Det är ofta skördas när det är unga och mindre än 6 inches (15,2 cm) långa, i vilket fall är det kallas bebis bok choy, men fullt mogna växter kan också användas. Anläggningen har en mild, lätt pepprig smak som liknar smaken av andra kål, men inte alls lika stark. Bladen och vattnig stjälkar, vilka kan hackade om de är stora, är de delar av bok choy används i en stek.

  • Bambuskott är en grönsak som används för att göra bok choy stek.
  • Broccoli är en populär ingrediens i bok choy stek.
  • Bok Choy stek kan framställas i en stor, standard stekpanna.
  • Jordnötsolja har en hög rökning punkt och neutral smak perfekt för wok terar bok choy.
  • Bok Choy stek kräver hög värme och ständig rörelse medan matlagning.