Vad är en muskel Twitch?

September 19

En muskel ryckning är en liten, ofrivillig sammandragning som orsakas av en muskel eller grupp av muskler. Denna mindre men okontrollerbar ryckningar ofta syns under hudens yta och kan se ut som en liten krusning. Många gånger, muskelryckningar - även kallade Fascikulation - är väckt den av stress och ångest. Denna typ av repetitiva ryckningar inträffar vanligen inom områden som tummen, ögonlocket, och kalv.

Också beskrivas som spasmer, kan en mängd andra faktorer orsakar muskelryckningar, inklusive trötthet, motion, dehydrering, och diet brist. En muskel ryckning kan utvecklas efter intag för mycket koffein. En negativ reaktion på receptbelagda läkemedel, inklusive östrogen, kortikosteroider och diuretika, även kan orsaka muskelkramper. När en muskel ryckning uppstår som en följd av någon av dessa faktorer anses det godartad eller ofarliga, och oftast försvinner inom några dagar. Godartad muskelryckningar är vanligt och i allmänhet inte kräver läkarvård.

Om en person misstänker hans spasmer orsakas av träning, koffein, eller ångest, finns det flera saker som han kan försöka minska eller eliminera dem. Han kanske vill sträcka före och efter ett träningspass för att slappna av musklerna. Eliminera drycker som innehåller mycket koffein, som läsk och kaffe, kan också hjälpa. För att minska stress, kanske han vill ta en yoga eller meditation klass. Att få en god natts sömn kan också hjälpa de flesta.

En muskel ryckning som varar mer än ett par dagar kan tyda på en allvarligare tillstånd, inklusive en sjukdom eller påverkan på nervsystemet. Sjukdomar som orsakar muskelspasmer inkluderar amyotrofisk lateral skleros, även känd som Lou Gehrigs sjukdom; muskeldystrofi; svaga muskler eller myopati; och spinal muskelatrofi. En skadad nerv som leder till en muskel kan också producera en muskel ryckning.

Förutom muskelryckningar, symtom på nervstörning är svaghet; minskande muskelmassa; och förändringar i - eller förlust av - sensation. I fallet med långsiktiga muskelryckningar, kan en läkare behöva utföra en fysisk undersökning för att fastställa orsaken. Läkaren kan också ta en sjukdomshistoria för att göra en korrekt diagnos.

Det finns flera frågor en läkare kan be att hjälpa begränsa orsaken till ihållande muskelryckningar. Hon kan be om vad musklerna de ryckningar påverkar och om de brukar hända på samma plats. Läkaren kanske vill veta hur länge de ryckningar sista och hur ofta de förekommer, liksom när patienten först märkte dem. Tillsammans med anamnes, många läkare använder diagnostiska tester för att fastställa orsaken och svårighetsgraden av långvarig muskel Fascikulation.

  • Muskelkramper kan orsakas av muskeldystrofi, som är en ärftlig sjukdom som orsakar progressiv muskeldegeneration.
  • En muskel ryckning kan orsakas av intag för mycket koffein.
  • En muskel ryckning kan vara synlig under hudens yta.
  • Yoga kan bidra till att motverka muskelryckningar genom att hålla musklerna flexibel och avslappnad.