Vad är kardiovaskulär Screening?

January 22

Inom medicinen när folk screenas för sjukdom, genomgår flera tester eller undersökningar för att hjälpa utesluta eller regera i faktorer som kan tyda dess närvaro. Hjärt screening, som kan variera i intensitet testning, utvärderar människor för olika former av hjärtsjukdom och stroke. Det finns olika riktlinjer för vem som ska få den här typen av screening och exakt hur omfattande screening behöver vara.

I många fall är hjärt screening utförs på människor som börjar i 40-årsåldern eller tidiga 50-talet. När människor är berättigade till detta test, ur ett försäkringsperspektiv, beror på andra riskfaktorer som de har, vilket tyder förhöjd risk för hjärtsjukdom. För de som förekommer relativt friska, utan familj historia av hjärtsjukdomar, ingen förekomst av sjukdom som diabetes, och inga markörer som fetma eller rökning, screening sker först för människor vid en ålder av 50. Detta skulle all förändring, om folk har flera riskfaktorer för hjärtsjukdomar, och i rutin fysiska undersökningar läkarna sannolikt bedöma nuvarande risker och avgöra om det behövs hjärt screening förr.

Den enklaste typen av screening är ett blodprov som utvärderar olika aspekter av blodet. En av de viktigaste måtten är kolesterolnivån. Högre kolesterol kan tyda utvecklingen av plack i artärerna, och detta skapar risk för skador på hjärtats kranskärl och stroke. Borde kolesterolvärden vara hög, kanske läkarna skapa en plan med patienter för att minska nivåerna med hjälp diet, medicinering, eller en kombination av båda.

Ibland hjärt screening blir mer omfattande och behovet av större tester beror på varierande faktorer. Om en patient visar tecken han eller hon kanske redan har någon form av hjärtsjukdom, kan läkarna vill ha mer kortfattade bilder av vad som sker. Förutom blodtestning, kanske de har patienter genomgår ett elektrokardiogram (EKG) för att bedöma hjärtrytmen. Andra avsökningar skulle kunna föreslås, såsom ekokardiogram eller sonogram av hjärtat. Motion testning är en annan potentiell sätt att visa heartâ € s effektivitet och kapacitet som det fungerar hårdare.

Även itâ € s ofta så att hjärt screening utförs på människor i medelåldern och äldre, är denna grupp inte är den enda som drar nytta av en sådan utvärdering. De flesta läkare grupper rekommenderar starkt att alla idrottare på mellanstadiet, högstadiet, högskolenivå och utanför får också hjärt screening. Dessa filmvisningar, då omfattande, tenderar att involvera EKG, ekokardiogram och blodprov. De utförs för att fånga några idrottare i riskzonen för plötslig hjärtdöd under utövande.

Screening är ett medel för att fånga sjukdom innan en massa symptom uppstår. Om människor notera symtom som de tror kan vara hjärt-kärlsjukdom innan de är berättigade till filmvisningar, de fortfarande behöver ta dem till uppmärksamheten av sina läkare. Hjärtsjukdom kan uppstå mycket tidigare, i en mindre grupp människor. Tidig diagnos och behandling kan vara användbar för att förhindra mer skada på det kardiovaskulära systemet.

  • Högt kolesterol kan tyda på utveckling av plack i artärerna, vilket ökar risken för kranskärlssjukdom.
  • Hjärt screening tenderar att involvera EKG.
  • Kardiologer och andra läkare kan beställa ett stresstest för att upptäcka om en patient löper risk att få en hjärtattack, har onormal hjärtrytm mönster eller har sjuka kranskärl.
  • Konsumerar jordnötter på regelbunden basis kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna.
  • Människor som är överviktiga och stillasittande bör ha regelbundna kardiovaskulära filmvisningar.
  • Läkare rekommenderar att idrottare på alla nivåer, inklusive gymnasiet, får hjärt filmvisningar.
  • Blodprover är den enklaste typen av hjärt screening.
  • Redovisat överdrivna fettdepåer kan fördubbla en persons risk för förtida död i hjärt-kärlsjukdom.