Vad är Astragalus Root?

May 28

Astragalus (Astragalus membranaceus) är en botanisk medlem av ärt familjen som är hemma i Kina, Korea och Mongoliet. Även känd som de vanligaste namnen mjölk vicker eller huang qi, är roten till Astragalus tros ha flera medicinska egenskaper. I själva verket har Astragalus rot använts i traditionell kinesisk medicin (TCM) i århundraden. I USA är den tillgänglig som ett kosttillskott.

Forskarna tror att den medicinska nyttan av Astragalus rot beror på närvaron av mer än 40 beståndsdelar, inklusive bioflavonoider, polysackarider och kumariner. Roten innehåller också flera aminosyror och spårämnen. Av särskilt intresse är emellertid Astragaloside, ett saponin som förefaller ge skydd av hjärtat genom att hämma uttrycket av vissa proteiner och förbättra transporten av kalcium mellan celler under stress. Denna aktivitet har observerats i studier där hjärtmuskelcellskada var inducerade av hypoxi (syrebrist) och efterföljande ny syresättning av hjärtmuskelceller in vitro. Införandet av Astragaloside tryckte signifikant troponin release, vilket tyder på minimal skada på cellerna.

Astragalus rot också uppskattad för sin antioxidant och immunstimulerande egenskaper. Förutom att avskräcka fria radikaler, det används för att förebygga och behandla huvudet förkylningar och övre luftvägsinfektioner. Forskare har också noterat att tillskott med Astragalus rot är särskilt gynnsam för patienter med nedsatt immunförsvar fungerar, särskilt de utsatta för strålbehandling eller kemoterapi. Det är dock osäkert i nuläget om denna ört kan hjälpa dem med hiv / aids.

Studier har visat att Astragalus rot ger också antiinflammatorisk aktivitet. Av detta skäl, är det rekommenderat som en topikal behandling av sår och internt för magsår. Dessutom är den ört som används som ett diuretikum, och en Digestive stöd för att lindra illamående och diarré.

Listan över villkor Astragalus rot används för att behandla är lång. Som ett immun booster, är det ofta rekommenderat att kontrollera hypertyreos, herpes, hjärtsjukdomar och diabetes. Som en inflammatorisk, det används för att behandla allergier, astma, feber, och kronisk trötthet. Det är också ofta rekommenderas för att förhindra och / eller behandla njursjukdomar och atheriosclerosis.

Roten kan framställas och tas i en mängd olika sätt. Den kan göras till en alkoholbaserad tinktur, som ett avkok (starkt te), eller som ett extrakt för injektion. Den torkade och pulvriserade roten finns även i kapselform. Dessutom kan den färska roten skäras i skivor och läggs till te, soppa eller andra livsmedel, eller ens tuggas rå. Emellertid bör roten skördas från mogna växter, vanligtvis när de är fyra år gammal.

Astragalus rot är i allmänhet tolereras väl och producerar inte några betydande biverkningar. Det kan emellertid interagera med andra mediciner. Exempelvis kan denna ört öka verkan av antivirala läkemedel (dvs, acyklovir och interferon), diuretika, immun-undertryckande läkemedel, och blodförtunnande (warfarin). Dessutom bör Astragalus rot inte tas under graviditet eller vid amning.

  • Den Astragalus rot blandas ofta med andra örter i kinesisk medicin.
  • Traditionella kinesiska healers har länge använt Astragalus rot för dess antioxidant och anti-aging egenskaper.
  • Astragalus rot rekommenderas som en behandling för magsår.