Hur blir jag en Rörläggare?

November 19

Det finns fyra viktiga punkter som är nödvändiga för att bli en rörläggare: formell utbildning, fysisk kondition, blåkopia-läsförmåga och fingerfärdighet. En rörläggare kan hitta arbetstillfällen i ett byggföretag eller i en VVS-företag eller som rörläggning kursledaren. Den viktigaste färdighet som krävs för denna karriär är fingerfärdighet. Möjligheten att enkelt flytta när de bär rör och tillhörande utrustning är avgörande för framgång i denna roll.

Det finns en rad formella utbildningsprogram tillgängliga för alla som vill bli en rörläggare. Titta på kursplanen ger av det lokala samhället eller karriär högskolor. Programmen för att bli en rörläggare varar vanligtvis tre till sex månader för en heltidsstuderande eller sex till nio månader för en deltid student. Många skolor erbjuder stipendier eller lån för att hjälpa studenter med de finansiella kostnaderna för dessa program. Ta dig tid att tala med en kurator finansiellt stöd för att ta reda på om de alternativ som finns för dig.

När du väljer en skola, leta efter en som erbjuder samarbets arbetsförmedling eller ett jobbskuggning program. Möjligheten att arbeta inom området ökar förtroendet, studieresultat och övergripande arbete beredskap. Se till att prestera ditt allra bästa, så att arbetsförmedling handledare kan ge ett jobb referens eller potentiell sysselsättning efter examen.

Fysisk kondition är en viktig del av jobbet och oftast är ett krav för alla som vill bli en rörläggare. Överkroppen styrka och flexibilitet är mycket viktigt på grund av arten av det här jobbet. Ta dig tid att bygga upp din fysiska kondition och uthållighet genom ett träningsprogram, eftersom detta kommer att minska risken för skador.

Blueprint läsning är en nödvändig färdighet för alla som vill bli en rörläggare. Dessa diagram ger en mängd information om placeringen av rören liksom placeringen av elektriska kraftledningar och andra nyttigheter. Att arbeta i bygghandeln, kanske en rörläggare behöva diskutera eventuella ändringar i ritningar med projektledaren, arkitekt eller annan hantverkare. Förmågan att läsa och förstå ritningar snabbt är en mycket viktig färdighet.

Under utbildningen för att bli en rörläggare, får du lära dig specifika färdigheter som hjälper dig att utveckla den fina motorstyrning nödvändigt denna karriär. Fingerfärdighet inkluderar möjligheten att arbeta med rör och verktyg som kan variera i storlek från mycket små till ganska stora. Denna typ av skicklighet utvecklas genom praxis, engagemang och fysisk ansträngning. Ta dig tid att utveckla dessa färdigheter genom fritidsaktiviteter, såsom modellbygge eller spela ett musikinstrument.