Hur väljer jag det bästa Ström Harrow?

July 30

När du försöker att välja den bästa rotorharv, måste du undersöka flera områden i maskinen och dess potentiella tillbehör. Typiska skillnaden mellan en bra Driven och det bästa är att pinnarna, typ eller roller och tillvalskomponent tillgänglighet. Andra områden att undersöka och tänka på när du söker efter det bästa rotorharv är drivmekanismen för pinnarna och förmågan att kombinera en planter eller borra på harven chassi. Chassi konstruktion är ett annat område där de bästa maskinerna är inställda bortsett från den mediokra.

En rotorharv är en maskin som används för att vända jorden över och jämna ut det som en förberedelse för plantering. Den viktigaste komponenten i rotorharv är pinnarna. Pinnarna är de långa, metallkomponenter som faktiskt tränga ned i marken och manipulera det genom att utrota ogräs och vrida jorden till en jämn samman. De bästa maskinerna kommer att använda smidda pinnar stål i stället för gjutjärn versioner. De smidda enheterna klarar täta kontakter med stora stenar och sten, medan en gjutjärn tine sannolikt att bryta av och bli ineffektiva vid den första kontakten med en osynlig sten eller hinder.

En annan viktig funktion som kan hjälpa dig att identifiera den bästa Driven ses i vilken typ av enhet som används för att driva pinnarna. Lesser kvalitet modeller kommer att använda ett system med kedjehjul och kedjor för att driva pinnarna medan de bästa modellerna använder ett redskap drivsystem för att driva pinnarna. Kedjor är benägna att bryta och urspårning på grund av en lös eller böjd drev. Växel drivsystem använder ett system med insnärjda drivhjul att göra vissa att flera kuggar är insnärjd vid varje given tidpunkt. Detta ger harven med mycket mer användbar effekt utan hot om att bryta.

De bättre maskiner kommer att ha en föränderlig rulle / packare infästning för att låta harven som ska användas på flera olika typer av mark och i samband med olika typer av krukor och grödor. Du kan också hända att den bästa Driven kommer att ha en förstärkt ram och en förstärkning runt kraftuttaget (PTO) drivaxel. Denna funktion ger skydd för plantageägarna som kan dras bakom harven. Några av de bättre harvar är mångsidiga samt och möjliggöra monteringen av en planteringsmaskin eller borra direkt ovanpå harven chassi.